PKC/Vertom wint ruim van Blauw-Wit

Sport 553 keer gelezen

PAPENDRECHT • De korfballers van PKC/Vertom hebben zaterdag met ruime cijfers (36-16) van Blauw-Wit.

Bij PKC begonnen Jelmer Jonker en Nienke Hintzbergen op de bank. Blauw-Wit begon niet sterk, maar aan de andere kant was PKC in het eerste kwart ook nog wat zoekende naar de afronding. Toch kon PKC eenvoudig uitlopen op Blauw-Wit.

In het tweede kwart van de eerste helft vielen de doelpunten als rijpe appelen en schoot PKC het achterverdedigen van Blauw-Wit ogenschijnlijk makkelijk af. Bij 14-5 stonden alle Papendrechtse basisspelers op het scoreformulier en bij 18-6 klonk het rustsignaal.

Dat Blauw-Wit in de tweede helft, zowel aanvallend als verdedigend, uit een ander vaatje zou moeten gaan tappen, stond als een paal boven water. Daar slaagden de bezoekers slechts mondjesmaat in. PKC bleef veel rebounds pakken en kende gedurende de tweede helft een aanvalspercentage van vijftig procent.

Maar na het wisselen van Arjen van Houwelingen en Brett Zuijdwegt (Jonker en Hintzbergen kwamen binnen de lijnen) kwam er wat zand in de motor van de koploper. Blauw-Wit ging wat meer scoren, maar echt gevaarlijk werd het geen moment. In de laatste fase schakelde PKC nog een tandje bij en zo stond er uiteindelijk een terechte ruime uitslag op het bord. PKC was duidelijk een paar maten te groot voor Blauw-Wit en haalde voor de tweede wedstrijd op rij de dertig doelpunten.

PKC staat bovenaan in de Kenonz Korfbal League.