• Wout Plaisier in 2007 als trainer van Alblasserdam.
• Wout Plaisier in 2007 als trainer van Alblasserdam. Foto: Fotografie Richard van Hoek

In memoriam Wout Plaisier

Sport 1.625 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Energiek. Enthousiast. Belangstellend. Inspirerend. Gezellig. Het zijn woorden die me spontaan te binnen schieten wanneer ik aan Wout Plaisier denk. Een leven lang koesterde hij een diepe passie voor sport en dat vertaalde zich in een mooie loopbaan als amateurvoetballer, voetbaltrainer en zelfs assistent ploegleider bij wielerclub De Mol in Dordrecht.

Het was jarenlang een repeterend verhaal. Als je langs de lijn stond bij een voetbalwedstrijd in de regio, hoorde je vanuit de verte een kreet, waren er die opgestoken arm en een brede glimlach en zag je Wout Plaisier.

Vervolgens duurde het nog een minuut of tien voor hij naast je zat op de tribune of je aan het hek de hand kwam schudden, want iedereen ‘onderweg’ kende Wout en wilde een praatje met hem maken. Vaak ging zo’n gesprek over sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder. En het was altijd boeiend en prettig.

Bevlogenheid
Wout Plaisier ademde sport en was tot op hoge leeftijd sportief actief. In zijn jonge jaren als voetballer bij IFC, DFC en Alblasserdam, later als trainer van Groot-Ammers, Slikkerveer, Nieuw-Lekkerland, Papendrecht, IFC, Fluks, Leerdam Sport en Alblasserdam. Ook kroop hij graag op de racefiets en liep hij verschillende marathons.

Hij was met zijn mentaliteit en bevlogenheid een voorbeeld voor velen. Het haast kinderlijke plezier dat hij aan sport beleefde was mooi, ontroerend en onvergetelijk.

De voorbije maanden hield het lichaam dat hij 84 jaar lang zo goed onderhouden had, hem steeds wat meer in de steek. Dat was verdrietig en moeilijk te aanvaarden. Uiteindelijk klonk afgelopen woensdag het laatste fluitsignaal voor Wout Plaisier. Daarmee ging een lieve man, lieve vader en lieve opa én een fijne sportvriend van velen heen.

Bedankt voor al het plaisier dat je ons allemaal gegeven hebt, goede Wout.

Jan Timmer

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard, Het Kontakt-IJssel en Lekstreek en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Vierde dwangsom voor gemeente Alblasserdam: rechter stelt Bewonersgroep Touwbaan weer in het gelijk Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Aspergediner Kiwanis Alblasserwaard: smaakvolle avond voor het goede doel Nieuws 6 uur geleden
• Het bord met de QR-code bij het huis van Johan.
Inwoner Kinderdijk komt met eigen plan tegen parkeeroverlast: 'Het werkt!' Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden