Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Jeugdspelers enthousiast over voetgolf bij VV Papendrecht

Sport 215 keer gelezen

PAPENDRECHT • Voetbalvereniging Papendrecht heeft het begin van het voorjaar aangegrepen om het houden van speciale activiteiten weer op te starten. Op de eerste lentezondag was het daarom op en rond het Slobbengors een drukte van belang.

Nieuwsgierige passanten vroegen zich hardop af waar al die vlaggetjes voor waren. Ze waren getuige van het eerste voetgolftoernooi voor spelers van O15 tot en met O19.

Met behulp van emmers en tapijt, gesponsord door Fred Korsten van Tapijt010, zand en plastic deksels waren 18 holes uitgezet over het hele terrein. De junioren konden in groepjes van vier de baan afwerken. De kunst was natuurlijk om dat te doen door de bal met zo min mogelijk schietpogingen in de hole te krijgen.

De organisatoren, Guido Donk en Yvonne van der Zande hadden geprobeerd een zo uitdagend mogelijk parcours uit te zetten. Zo moesten de jeugdvoetballers over het water heen schieten, of over een hek, maar ook lobben over een boarding of zo recht mogelijk schieten.

Na anderhalf uur waren de meesten klaar met de 18 holes. Ze waren stuk voor stuk enthousiast en vonden het zeker voor herhaling vatbaar.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden