Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Aangepaste wandelgroep gaat van start in Alblasserdam

Nieuws 607 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) maakt in samenwerking met de praktijkondersteuners van huisartsenpraktijken Den Hartog en Ditvoorst op donderdag 4 april een start met de wekelijkse wandeling van 2 km met aangepast wandeltempo.

De wekelijkse wandeling van 2 km start om 11:30 uur voor het Gezondheidscentrum Dok11. Het wandeltempo en de routes zijn zo ontworpen dat iedereen, inclusief degenen met (chronische) aandoeningen en/of die gebruikmaken van loophulpmiddelen, kan deelnemen. De wandeling biedt niet alleen de mogelijkheid om actief te blijven, maar juist ook om in gezelschap van gelijkgestemden te genieten van een praatje in de buitenlucht.

De aangepaste wandeling is een samenwerking tussen huisartsenpraktijken Den Hartog en Ditvoorst van gezondheidscentrum Dok 11, Stichting Welzijn Alblasserdam en de buurtsportcoaches van het ABC-team. Er zal altijd minimaal één van de samenwerkende partijen als begeleiding meelopen.

Met deze nieuwe wandelgroep komen de werelden van zorg en welzijn samen, met speciale aandacht voor toegankelijkheid. De praktijkondersteuners van huisartsenpraktijken Den Hartog en Ditvoorst begeleidden tot en met begin 2020 deze wandelgroep al wekelijks. In de coronaperiode kwam alles stil te liggen. De doorstart die nu wordt gemaakt, kent een breder gedragen samenwerking met SWA namens het Brughuis en het ABC-team erbij. Het zou fijn zijn als meerdere huisartsenpraktijken zich in de toekomst aan zouden willen sluiten.

Meer informatie is te vinden op www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl of via 078-2021111 of info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden