Afbeelding
Foto: Aangeleverd

ZAPpers krijgen in Papendrecht een ZAP-afvalpas

Nieuws 1.015 keer gelezen

PAPENDRECHT • Inwoners van Papendrecht die bij de gemeente als Zwerf Afval Pakker (ZAPper) geregistreerd staan, krijgen straks een eigen ZAP-afvalpas, zodat ze zonder extra kosten hun zwerfafval in de ondergrondse containers kunnen deponeren.

Dat deelde wethouder Arjan Kosten donderdagavond mee tijdens een raadsvergadering in het gemeentehuis. De wethouder had hierover vragen van het Papendrechts Algemeen Belang gekregen, die zich zorgen maakte over de ZAPpers, die nog steeds geen duidelijkheid hebben van de gemeente wat ze straks met hun zwerfafval aanmoeten.

“Eén van de ZAPpers raapte, behalve in haar eigen buurt waar zij het vuil kwijt kan in de daar al geplaatste containers, ook buiten haar wijk. Daar is er geen mogelijkheid om het afval in een container te gooien”, vertelde Martin Verweij van het PAB tijdens de vergadering.

“Eindeloos slepen om die zakken mee naar haar ‘eigen’ container mee te nemen, is voor haar geen optie. Gevolg: met die straten is ze nu noodgedwongen gestopt.”

Dat er ZAPpers gestopt zouden zijn, was nieuw voor wethouder Kosten. Toch kon hij het PAB en de ZAPpers geruststellen. Zij krijgen de beschikking over een speciale afvalpas voor ZAPpers. Omdat de nieuwe afvalverordening nog op zich laat wachten, is het met de pas nog niet officieel geregeld, maar toch kon de wethouder deze toezegging al wel doen. Tot tevredenheid van het PAB en ongetwijfeld ook van de ZAPpers in Papendrecht.

Vanaf januari 2024 wordt een systeem van voorscheiden van afval in Papendrecht ingevoerd, waardoor er betaald moet gaan worden voor het aanbieden van afval. Dat geldt dus niet voor het zwerfafval dat ZAPpers inzamelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden