• ’t Kruidenhuis in Alblasserdam.
• ’t Kruidenhuis in Alblasserdam. Foto: Peter Stam

’t Kruidenhuis in Alblasserdam gaat sluiten

Nieuws 577 keer gelezen


ALBLASSERDAM • Drogisterij en Reformhuis ’t Kruidenhuis op de Dam in Alblasserdam sluit 15 december haar deuren. Om die reden is vorige week een opheffingsuitverkoop gestart.

Alles moet weg; inclusief het interieur en de glazen, handgemaakte kruidenpotten en zelfs de planken waar de spullen op stonden, evenals presentatiemeubel, toonbanken en kasten.

Eigenaresse en drogist Marijke de Bruijn concludeert dat de ‘houdbaarheidsdatum’ van ’t Kruidenhuis aan het verstrijken is en dat er niets anders op zit dan de winkel te sluiten.

‘Kruidenhuis werd in 1979 gestart en vanuit huis gerund. In 1981 werd op de plek waar tegenwoordig Blieck’s Point zit, een winkel geopend. Sinds 1985 is ’t Kruidenhuis gevestigd op de Dam 79.

Marijke de Bruijn runt de zaak al bijna 23 jaar en werkt er al ruim 29 jaar. ’t Kruidenhuis heeft veel vaste klanten en het afscheid zal een afscheid worden met een lach en een traan. Marijke vertelt waarom zij heeft besloten te stoppen: “Zoals gezegd is de houdbaarheidsdatum aan het verstrijken. Steeds meer mensen kopen hun spullen via internet en komen niet meer in de winkel. Ik wil nu stoppen, zodat we niet in de rode cijfers komen.”

Pand verkocht
Het pand van ’t Kruidenhuis is intussen verkocht. Welk bedrijf zich er gaat vestigen, wordt op een later moment bekend gemaakt.

Bestellingen en kortingen
Klanten kunnen tot 1 december 2023 bestellingen plaatsen. Bestellingen dienen wel vooraf betaald te worden. Verder geldt er voor de artikelen in de winkel een opheffingskorting. Geneesmiddelen en goede-doelen-artikelen zijn hiervan uitgesloten. Verder is het spaarsysteem gestopt. Halfvolle tot volle kaarten mogen nog besteed worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie