Afbeelding
Foto: Peter Stam - ZHZ Actueel
UPDATE - met videobeelden

Cateringbedrijf Bon Bon in Alblasserdam door grote brand verwoest

Nieuws 8.301 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Zondagmiddag rond kwart over twee brak een grote brand uit bij een bedrijf in Alblasserdam. Het gaat om het bedrijf Bon Bon aan de Van Hennaertweg. De A15 werd vanwege de rookontwikkeling afgesloten in beide richtingen.

Het pand is niet meer te redden. De brandweer laat het gecontroleerd uitbranden. Voor een deel wordt het om die reden opengebroken. De vlammen en de rookontwikkeling namen daarom rond 18:00 tijdelijk weer toe.

In de loop van zondagavond kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. De brandweer zal nog wel urenlang bezig zijn met nablussen. Om 20:30 uur werden de A15 en de Edisonweg weer vrijgegeven.

Zonnecelscherven
Bij de brand zijn zonnecelscherven neergedaald ten noordoosten van de Alblasserdamse Edisonlaan. Hiernaar wordt onderzoek gedaan. Dringend advies: raak de scherven niet met blote handen aan.

Zonnepanelen
De brand ontstond rondom de net geïnstalleerde zonnepaneleninstallatie met bijna 500 panelen, die dit weekend in gebruik genomen zou worden. Er zijn geen gewonden. Er is opgeschaald naar grip1. De lokale journalist Peter Stam meldde om 15.15 uur: ‘De brand breidt zich ineens razendsnel uit. Er zijn ontploffingen te horen.’

Zwarte rookwolken
Volgens de site ZHZ Actueel zijn er enorme zwarte rookwolken die tot aan Gorinchem te zien zijn. Brandweer ZHZ meldt op social media: ‘Er komen veel telefoontjes binnen bij de meldkamer. Bellen is niet meer nodig. Er gaat een NL-alert uit in Oud-Alblas. Sluit ramen en deuren en blijf uit de rook.’

De brandweer is met meerdere eenheden ingezet. Er is een watertransport opgeroepen om over voldoende bluswater te beschikken. Er wordt gebruik gemaakt van een hoogwerker.

Meer informatie volgt....

bron: ZHZ Actueel en Peter Stam

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden