Afbeelding
Foto: Stock

Papendrecht start haalbaarheidsonderzoek naar flexwonen op voormalige locatie De Wieken

Nieuws 1.004 keer gelezen

PAPENDRECHT • De voormalige locatie van De Wieken (aan de Noordhoek) in Papendrecht is aangewezen als ontwikkellocatie om Flexwonen te realiseren.

Met de start van een haalbaarheidsonderzoek komt de realisatie van extra woningen op de lokale woningmarkt dichterbij. Het gaat om circa 80 flexwoningen, waar in totaal rond de 240 mensen in zouden kunnen gaan wonen. Het uitgangspunt voor de gebruiksduur van deze woningen is 15 jaar. Een aantal van deze woningen zal bestemd gaan worden voor AMV-ers (jonge vluchtelingen, 10 stuks) en 10 tot 30 woningen voor het huisvesten van statushouders of Oekraïners.

Betaalbare huisvesting
De doorstroming op de woningmarkt is gestagneerd en daardoor is een tekort ontstaan aan betaalbare woningen voor zowel starters als andere doelgroepen zoals spoedzoekers. Gezien de demografische ontwikkelingen lijkt het erop dat het tekort niet snel minder gaat worden. Dit betekent dat deze mensen ook de komende jaren moeite zullen hebben met het vinden van een huis.

Het college heeft daarom verkennende gesprekken gevoerd met Woonkracht10 en de Combiraad om de positie van starters op de woningmarkt, met name jongeren, en groepen op de huidige lokale woningmarkt te verbeteren.

Beoogd programma
Eén van de maatregelen die is besproken, is de realisatie van flexwoningen. Na de verkennende gesprekken is een onderzoek uitgevoerd naar mogelijke locaties en is besloten om met Woonkracht10 plannen te maken voor realisatie van de flexwoningen. De gemeente is nu in gesprek met Woonkracht10 om het woonprogramma op hoofdlijnen uit te werken.

Van het totale aantal van circa 80 flexwoningen zijn circa 10 woningen voor AMV-ers (jonge vluchtelingen) bedoeld en 10 tot 30 woningen voor het huisvesten van statushouders of Oekraïners.

Omwonenden worden geïnformeerd en betrokken bij de inpassing van de woningen in de wijk. Wanneer er afspraken zijn gemaakt met Woonkracht10, waarschijnlijk in het vierde kwartaal van dit jaar, komt de gemeente hier bij omwonenden op terug.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Hugo Baas en Jolanda Verhaar voor de Kringloopwinkel.
Jubileum Kringloopwinkel in Nieuw-Lekkerland: tien jaar verkoop voor het goede doel (Roma in Roemenië) Nieuws gisteren
• Dennis van Aarssen met de twee orkestleden en tevens organisatoren.
Swingen en zingen in Papendrecht met Voice-winnaar Dennis van Aarssen en muziekvereniging Excelsior Nieuws 8 mei, 14:16
• • Jan van de Hoek (cliënt dagbehandeling), Netty de Graaf (verpleegkundig specialist Longpoli ASz), Jolanda van den Berg (Verpleegkundig consulent Longziekten), Suzan Boonstoppel (Coördinerend begeleider dagbesteding & reactivering), Marga van der Pijl (Teammanager Wijkverpleging), Voorgrond: Eveliene Annink (Bewegingsagoog) (v.l.n.r.).
Rivas en Albert Schweitzer ziekenhuis werken in Papendrecht samen voor COPD-patiënten Nieuws 8 mei, 13:48

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden