• Uit handen van Jan Heijkoop neemt burgemeester Boersma de voorzittershamer in ontvangst.
• Uit handen van Jan Heijkoop neemt burgemeester Boersma de voorzittershamer in ontvangst. Foto: Geurt Mouthaan

Burgemeester Jan Willem Boersma officieel geïnstalleerd in Alblasserdam: ‘Van verliefdheid naar ontmoeten ouders’

Algemeen 1.066 keer gelezen

ALBLASSERDAM • “Dames en heren, we hebben hem!” Zo verwelkomde Arco Strop namens de Alblasserdamse raad de nieuwe burgemeester, Jan Willem Boersma.

Met deze enthousiaste insteek vatte het raadslid van het CDA meteen ook de sfeer tijdens de installatieraad samen. Veel lovende woorden, de verwachting dat Boersma en Alblasserdam een perfecte match zijn, het kwam volop aan bod. “Jan Willem is een teamplayer, die samenwerking en het zoeken van draagvlak hoog in het vaandel heeft staan. Én het is gewoon een  heel vriendelijke en betrouwbare man.”

In de speech van Jan Willem Boersma zelf kwam zijn brede ervaring op het gebied van openbare veiligheid nadrukkelijk naar voren. “Ik zal me hard maken voor de veiligheid en leefbaarheid”, stelde hij. “Ondermijnende criminaliteit gaat ook Alblasserdam niet voorbij. Het is nu zaak om te investeren in onze jongeren, in wijken en buurten die veilig en leefbaar blijven en in barrières om ondermijnende criminaliteit te voorkomen en tegen te gaan.” 

Verliefd
Een zeker zo belangrijke rode draad tijdens de bijeenkomst in De Rederij was de vonk die overgeslagen was tussen Boersma en Alblasserdam. “Je liet weten verliefd te zijn geraakt op dit dorp”, zei commissaris van de koning Jaap Smit. “Ik heb er alle vertrouwen in dat die overgaat in goed gefundeerde liefde.”

De nieuwe burgemeester zelf omschreef het met een knipoog iets anders, waarin hij wees op het feit dat het werk nu echt gaat beginnen. “Ik heb het gevoel dat we van verliefdheid overgegaan zijn op de fase waarin we de wederzijdse ouders gaan ontmoeten.”

#PraatjeEnPlaatje
Ontmoeten, dat is iets wat Boersma de komende maanden veel in zijn agenda terug zal zien. Hij kondigde in zijn speech de actie #PraatjeEnPlaatje aan. “Nodig me uit om een praatje te maken en een plaatje van een plek in Alblasserdam waar u trots op bent of een persoon of organisatie die ik echt moet ontmoeten.”

Hij vervolgde: “Nodig me ook uit om een plaatje te maken van plekken waar u zich zorgen over maakt. Ook dan kom ik graag langs om daarover door te praten en samen op zoek te gaan naar oplossingen. Ik wil de komende jaren zichtbaar en aanspreekbaar zijn, voor álle Alblasserdammers.”

Jan Heijkoop
Lovende woorden waren er overigens ook voor Jan Heijkoop, die twee maanden waarnemend burgemeester was. Wethouder Freek de Gier: “Er kwamen in die periode niet de makkelijkste dossiers op tafel. Jij gaf ons rust en vertrouwen om daarmee om te gaan.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 16 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden