• Het prachtige interieur van restaurant Kita.
• Het prachtige interieur van restaurant Kita. Foto: Aangeleverd

Willaerts Group presenteert restaurant Kita in Hendrik Ido Ambacht

Algemeen 1.746 keer gelezen

PAPENDRECHT/HENDRIK IDO AMBACHT • Het nieuwste restaurant van eigenaar Bjorn van Dijl van de Willaerts Group heeft in Hendrik-ido-Ambacht haar deuren geopend: Kita. Dat is de Japanse vertaling voor ‘Noord’ en is vernoemd naar de rivier de Noord die langs het terras stroomt.

Daar waar vroeger de scheepsbouw hoogtij vierde in Ambacht, heeft men nu vanaf het terras een prachtig uitzicht over deze belangrijke rivier, met veel verkeer van en naar Rotterdam.

Op de menukaart van restaurant Kita staan internationale gerechten. “Door met enkel verse en kwalitatief hoogwaardige ingrediënten te werken komen deze zo eerlijk en puur mogelijk naar voren in smaak en presentatie”, laat de Willaerts Group weten. “Met de naam geven we al prijs dat we ook geïnspireerd zijn door de Japanse keuken. De exquise uitgebalanceerde gerechten zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook de smaak biedt een pallet waar de westerse keuken door wordt verrast. Veel gerechten zullen geserveerd worden om met elkaar te delen. Het voor-hoofd-na concept laten we achter ons.”

De menukaart is samengesteld door drie chef-koks met een indrukwekkende staat van dienst: Barry van Wilgenburg (Executive Chef/ Managing Partner) Rob Werkhoven (chef de cuisine) en Ricky Bihari (Sushi Chef). Alle ervaring en creativiteit van deze heren komen samen op de menukaart van Kita.

Het keukenteam staat onder leiding Barry van Wilgenburg en Rob Werkhoven. Barry heeft hiervoor 15 jaar gewerkt voor The Harbour Club als executive chef. De bediening staat onder leiding van Peter de Ruiter. Hij heeft inmiddels al een aantal jaar voor de Willaerts Group gewerkt in restaurant Le Barrage te Alblasserdam. Hij zal de welbekende gastvrijheid van de Willaerts Group voortzetten in Kita.

Alle restaurants van de Willaerts Group staan bekend om het kwalitatief hoogwaardige interieur met een eigentijds uitstraling. Ook bij KITA zijn hier wederom geen concessies gedaan en is een grote stap gezet in de nieuwe generatie restaurant design. Voor dit project waren er weinig kaders, aangezien het hele gebouw gloednieuw is. “We waren al aanwezig bij de eerste heipaal en hebben ons, zodra het kon, overal mee bemoeid. Hiermee hebben we kunnen bereiken dat onze gasten binnenkomen in een ‘andere wereld’. Luxe en comfort komen samen in een metropolische ambiance.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie