• Het pand aan de Seringenstraat 16 in Papendrecht.
• Het pand aan de Seringenstraat 16 in Papendrecht. Foto: Bert Bons

Opvang jonge vluchtelingen in Papendrecht start in april 2023

Algemeen 1.097 keer gelezen

PAPENDRECHT • In het voormalige Groene Kruisgebouw aan de Seringenstraat 16 zal het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) volgens de huidige planning vanaf begin april 2023 een opvang starten, waar maximaal 50 minderjarige, alleenstaande vluchtelingen (AMV) opgevangen worden.

De gemeente heeft met het COA een bestuursovereenkomst afgesloten over de vestiging van deze noodopvanglocatie in Papendrecht, voor een periode van maximaal drie jaar, staat te lezen in een nieuwsbrief van de gemeente over de opvang van de vluchtelingen.

Vanaf eind november 2022 zijn een aannemer en diverse onderaannemers in opdracht van het COA bezig om het gebouw aan de Seringenstraat te verbouwen. De kosten van deze verbouwing worden volledig door het COA betaald. De COA is een onderdeel van de Rijksoverheid. Het gebouw is én blijft eigendom van de RIVAS Zorggroep uit Gorinchem.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden