Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Gemeente Alblasserdam neemt tijdelijk bestuur kinderboerderij De Plantage over

Algemeen 1.224 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het Alblasserdamse gemeentebestuur heeft donderdag tijdelijk het bestuur van kinderboerderij De Plantage overgenomen.

Dat meldde wethouder Marten Japenga donderdagavond aan de Alblasserdamse raadsleden. Het bestuur had eerder dit jaar al aangegeven ermee te willen stoppen. 

‘De problemen bij het bestuur spelen al langere tijd’, gaf het gemeentebestuur in september in een persbericht aan. ‘De bestuurders waren vol goede moed om de organisatie van de kinderboerderij weer op de rit te krijgen. Helaas is dat niet gelukt.’

Overgedragen
Om de continuïteit van de kinderboerderij te waarborgen neemt de gemeente het bestuur nu dus tijdelijk over. Japenga: “De taken zijn vanmiddag overgedragen. We hopen zo snel mogelijk dit weer terug te geven aan een nieuw bestuur. Ons uitgangspunt is voor de zomer van 2023, maar hoe eerder hoe beter.”

Voor vrijwilligers en bezoekers zal er in de praktijk wat betreft de wethouder niets van de bestuurlijke perikelen te merken zijn. “Het moet voor hen en voor de dieren de komende tijd goed toeven zijn, net als altijd.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden