• De locatie waar de woontoren moet komen.
• De locatie waar de woontoren moet komen. Foto: Bert Bons

Raad Papendrecht stemt in met woontoren van 42 meter op het Merwehoofd

Algemeen 1.371 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeenteraad van Papendrecht heeft donderdagavond ingestemd met de bouw van een woontoren van 42 hoog, met daarin 37 appartementen, op een braakliggend terrein op de kruising van de Slobbengorsweg en het Bolwerk, op het Merwehoofd.

Het was al de bedoeling dat daar een appartementencomplex zou komen, maar omdat een klein gedeelte van het bouwplan buiten de plangrens van bestemmingsplan ‘Rivieroevers’ valt, moest er een procedure gevolgd worden om het bestemmingsplan te wijzigen.

Een van de omwonenden besloot daarop bezwaar aan te tekenen tegen het plan en ook de fractie van Onafhankelijk Papendrecht bleek tegen de woontoren te zijn. De vrees voor geluidsoverlast, verlies van privacy, parkeerproblemen en de aanwezigheid van vervuilde grond waren belangrijke argumenten voor OP om tegen te zijn.

De partij stond daarin alleen. “Het college is overtuigd van dit plan”, reageerde wethouder Arjan Kosten. “We hebben echt wel de goede dingen gedaan.”

Het argument dat het om dure appartementen zou gaan die daarom niet nodig zijn, volgde de wethouder niet. “We helpen de woningmarkt weer stapje vooruit.”

De vervuilde grond, die zich naast het gebied bevindt waar de woontoren gebouwd gaat worden, wordt aangepakt. En de vrees voor parkeerproblemen werd niet gedeeld door de wethouder.

Als Fokker op het Slobbengors straks extra arbeidsplaatsen creëert, heeft het parkeren alle aandacht, beloofde wethouder Kosten. “Maar daarmee hoeven we in dit plan nu nog geen rekening mee te houden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden