• Monique Klijn (rechts) met haar moeder Coby Herremans in de nieuwe afdeling voor borstzorg.
• Monique Klijn (rechts) met haar moeder Coby Herremans in de nieuwe afdeling voor borstzorg. Foto: Bert Bons

Trudy’s Lingerie uit Alblasserdam opent afdeling voor borstzorg

Algemeen 1.186 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Trudy’s Lingerie aan de Dam 75 in Alblasserdam heeft een afgescheiden ruimte in de winkel gecreëerd waar klanten op afspraak terecht kunnen voor het aanmeten van een borstprothese en aangepaste lingerie en badkleding.

“We hebben dit altijd al willen doen, maar hadden er tot voor kort geen geschikte ruimte voor”, vertelt Monique Klijn van Trudy’s Lingerie.

Drie jaar geleden, toen de winkel grondig verbouwd werd, hebben ze gelijk de benedenverdieping opgeknapt. Daar kunnen mensen nu in alle rust terecht voor het aanmeten van een borstprothese en/of voor aangepaste lingerie en badkleding.

Monique heeft een cursus medische kennis gevolgd en negen maanden meegelopen in een huidkliniek. Nu is ze door de bracheorganisatie SEMH benoemd tot erkend Mamma Care adviseur. Dat betekent dat ze doorverwijzingen krijgt vanuit het ziekenhuis en klinieken en mensen kan helpen die na een operatie een borstprothese nodig hebben.

Monique wil haar klanten graag helpen in het proces dat zij doormaken. Dit kan vanaf het moment vlak na de operatie zijn, maar ook in de jaren erna. Tegenwoordig zijn er enorm veel mogelijkheden in type prothesen, aangename materialen en soorten lingerie, die ervoor zorgen dat het comfortabel draagt én mooi is.

“Met de juiste borstprothese kunnen vrouwen de symmetrie weer terugbrengen in hun lichaam. Dat helpt in het acceptatieproces vanuit cosmetisch oogpunt en is daarbij ook ergonomisch beter voor de lichaamshouding. “

Behalve protheses heeft Monique een ruime collectie bh’s en badkleding waar de protheses inpassen. “En als mensen graag nog een standaard beugel bh willen dragen, kan onze naai-afdeling speciale hoesjes daarin naaien, waar de protheses inpassen. Ofwel, er wordt met iedere klant gekeken naar passende oplossing die voor haar goed voelt.”

Mensen die slecht ter been zijn en de trap naar de benedenverdieping van Trudy’s Lingerie niet kunnen nemen, kunnen via de achteringang in de Kerksingel naar binnen voor de afgescheiden afdeling voor borstzorg.

“Ik ben er heel blij mee”, vertelt Monique tot besluit. “Tot voor kort moesten we vrouwen doorverwijzen die deze specifieke zorg nodig hebben, nu kan ik hen zelf helpen op een fijne plek met veel privacy.”

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor borstzorg: info@trudyslingerie.nl of 078-6912331.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie