Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bibliotheek AanZet in Papendrecht organiseert activiteiten tijdens Kinderboekenweek

Algemeen 447 keer gelezen

PAPENDRECHT • Tijdens de Kinderboekenweek, die gehouden wordt van 5 tot en met 16 oktober, organiseert de Bibliotheek AanZet verschillende activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van de natuur, onder het motto ‘Gi-Ga-Groen!’. Er zijn heel veel kinderboeken die je helpen de natuur te ontdekken en te begrijpen. Tijdens de Kinderboekenweek 2022 gaan kinderen mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en ontdekken ze wat je kunt doen om de natuur te helpen.

De Bibliotheek AanZet organiseert tijdens de Kinderboekenweek leuke activiteiten om te lezen en leren over hoe mooi de natuur is. Via www.debibliotheekaanzet.nl/kinderboekenweek kun je het volledige overzicht van de online en offline activiteiten bij de Bibliotheek AanZet vinden en je hiervoor aanmelden.

Tijdens de Kinderboekenweek 2022 organiseert de Bibliotheek AanZet op donderdag 6 oktober via een live stream het Bob Popcorn feest met illustrator Martijn van der Linden en schrijfster Maranke Rinck. Het programma is afgestemd op kinderen uit groep 5 en 6. Kijk voor meer informatie op www.debibliotheekaanzet.nl/kinderboekenweek.

De Gi-ga-groene voorleesavonturen voor peuters vinden plaats op de woensdagen 5 en 12 oktober van 10.15 tot 11.15 uur. De Groende editie Kleurcafé voor kids met schminken is op de woensdagen 5 en 12 oktober van 14.30 tot 15.30 uur en is bedoeld voor kinderen van zes jaar en ouder.

Het Gi-ga-groene Taaltheater is nieuw in de bibliotheek. Elke vrijdag vanaf 14 oktober gaan ze in de bibliotheek woordenschat en taalvaardigheid verbeteren. “We nemen een boek, woord of muziekstuk als basis en gaan daarop bewegen, kletsen of dansen.” Deze allereerste keer op vrijdag 14 oktober van 15.00 tot 15.45 uur en van 16.00 tot 16.45 uur is het thema uiteraard: Gi-Ga-groen!

Joke Zijlstra verzorgt het taaltheater en heeft een professionele balletachtergrond en heeft ruime ervaring met balletles geven aan kids. De eerste sessie is voor kinderen van drie tot vijf jaar en de tweede ronde is voor kinderen van zes tot acht jaar.

Op zaterdag 15 oktober van 10.30 tot 12.00 uur is er voor kinderen van vier tot twaalf jaar ‘Recycle enzo: We maken een uil’. Met gebruikte materialen maak je de mooiste dingen en op 15 oktober is dat een uil.

Tijdens de hele Kinderboekenweek is er ten slotte ook nog de speurtocht ‘Biebrecordboek’. Via QR-codes en de stickerspeurtocht in de bieb kunnen kinderen van vier tot twaalf jaar geluidsfragmenten beluisteren. Ontdek negen wonderlijke records in de natuur.

De Bibliotheek AanZet biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie