• Joris Libert en Elaine Henri.
• Joris Libert en Elaine Henri. Foto: Nanda van Heteren

Podcast voor en door pubers gelanceerd op Willem de Zwijger College

Algemeen 1.202 keer gelezen

PAPENDRECHT • Vierdeklassers Elaine Henri, Joris Libert en Juliet de Ruiter van het Willem de Zwijger College in Papendrecht hadden een missie: een eigen podcast maken voor en door pubers. Tijdens flexuren namen zij deel aan de schoolredactie om onder leiding van hun docente Nanda van Heteren de podcast te maken.

De podcast ‘Puberteit voor en door pubers’ telt in het eerste seizoen zeven afleveringen. Elaine en Joris, vrienden die totaal anders in het leven staan, wisselen ervaringen uit op het gebied van school, ambities, keuzestress, ouders, familie en vrienden, sociale media en hobby’s. Hun vriendin Juliet doet de montage. Het drietal is samen verantwoordelijk voor de redactie, marketing en productie.

Van Heteren vertelt trots over het project: “De leerlingen kwamen naar mij toe met de vraag of ik wilde helpen met hun podcast, omdat ik als podcast- en radiomaker en journaliste dit professioneel doe en een eigen thuisstudio hiervoor heb. Natuurlijk wilde ik dat, maar op de regie, productie en eindredactie na, hebben zij het initiatief genomen, plannen gemaakt en waar mogelijk alles zelf geregeld.”

Elaine: “Wij kiezen de onderwerpen zelf, omdat deze bij ons vragen oproepen en in onze ogen dus ook leven bij de luisteraar. Tijdens de podcast praten we vanuit ons eigen perspectief, delen we ervaringen uit en geven we elkaar wanneer daar om gevraagd wordt tips en adviezen. Dit zodat de luisteraar zich hopelijk hierin en wat kan leren van onze ervaringen.”

Joris: “Onze podcast is voor iedereen. Jong, oud, maakt niet uit. Misschien ben je een volwassene die de puberteit mist, zit je tegen de puberteit aan en ben je nerveus of ben je zelf een puber die comfort zoekt? Deze onderwerpen zijn allemaal gekoppeld aan de puberteit, dus zolang je geïnteresseerd bent in de puberteit is deze podcast echt wat voor jou!”

Juliet: “Deze podcast is uniek omdat het vrijwel volledig door pubers is gemaakt. Wij delen persoonlijke ervaringen, te vragen naar elkaars mening over onderwerpen die ons bezighouden en maken daardoor de luisteraar onderdeel van het gesprek. Het is niet dat wij alles weten, maar juist doordat we alles open en eerlijk vertellen, hoop ik dat luisteraars zich verbonden voelen.”

De podcast wordt vanaf zaterdag 5 november elke zaterdag vanaf 14.00 uur uitgezonden op de lokale publieke omroep van Papendrecht, RTV Papendrecht.

Voorzitter Hans Hulswit: “Wij zetten ons graag in voor alle Papendrechters, dus ook voor jongeren door deze unieke content een mooie plek te geven!”

Voor meer informatie en de podcast: www.rtvpapendrecht.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie