• Luchtfoto van het politiebureau en de voormalige brandweerkazerne in Papendrecht.
• Luchtfoto van het politiebureau en de voormalige brandweerkazerne in Papendrecht. Foto: JLL

Politiebureau en voormalige brandweerkazerne in Papendrecht staan te koop

Algemeen 1.269 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het pand Poldermolen 8 in Papendrecht, waar nu nog politiebureau is en waar de brandweerkazerne was, komt per 1 januari 2023 leeg. De gemeente Papendrecht werkt aan plannen voor woningbouw.

Zij verkoopt het pand daarom via een openbare biedingsprocedure die wordt begeleid door Jones Lang Lasalle (JLL). Met de koper zal een nieuwbouwplan worden uitgewerkt. Aan de procedure zijn een aantal spelregels verbonden.

De verkoop betreft een perceel grond van circa 3075 vierkante meter. De huidige bebouwing op de Poldermolen 8 stamt uit de jaren tachtig van de vorige eeuw en is verouderd. De brandweer is reeds verhuisd naar een nieuwe locatie en de politie zal eind 2022 verhuizen naar een nieuwbouwlocaties. Hierdoor komt er op een aantrekkelijke locatie in Papendrecht een ontwikkelingslocatie voor woningbouw beschikbaar.

Door de gemeente Papendrecht is een document, genaamd ‘Poldermolen Stedenbouwkundige visie + kaders’ opgesteld, waarin de condities zijn beschreven waaronder de gemeente bereid is mee te werken aan een bestemmingswijziging naar wonen.

De volledige brochure met hierin de algemene verkoopinformatie, een omschrijving van de verkoopprocedure, nadere voorwaarden en de procesregels zijn op te vragen via: noor.klapwijk@eu.jll.com.

Procedure en planning
De gemeente Papendrecht zal middels een transparant verkoopproces het complex gelegen aan de Poldermolen 8 te Papendrecht verkopen. De verkoop zal plaats vinden middels een gestructureerd verkoopproces. De processtappen zijn opgenomen in de brochure.

Er is geen vraagprijs. Geïnteresseerden hebben de mogelijkheid om een onvoorwaardelijk, onherroepelijke bieding uit te brengen zonder enige voorbehouden. Biedingen met voorbehouden zullen niet in de beoordeling worden meegenomen.

Biedingen kunnen per biedingsformulier, opgenomen in de dataroom, worden uitgebracht en dienen uiterlijk 23 september om 12.00 uur per e-mail bij de notaris te worden ingediend op het e-mail adres veiling@vdstap.com.

Gunning vindt alleen plaats aan een partij met aantoonbare ervaring met soortgelijke ontwikkelingstrajecten. Daarom wordt gevraagd om twee projecten van minimaal 40 woningen of meer die door bieder zelf zijn ontwikkeld als bijlage bij de bieding te voegen. Biedingen zonder bijgevoegde referentieprojecten zullen worden uitgesloten.

De verkoop wordt begeleid door Van der Stap Notarissen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 18 uur geleden
• Tonja Versluis met haar boek Diepgeworteld.
Tonja uit Nieuw-Lekkerland schrijft roman over adoptie: 'De reis naar Sri Lanka was een goudmijn!' Nieuws 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden