Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Onafhankelijk Papendrecht stelt 50 watermeters beschikbaar

Algemeen 145 keer gelezen


PAPENDRECHT • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) heeft schoon drinkwater hoog op de agenda staan en stelt tijdens de verkiezingscampagne 50 TDS-watermeters beschikbaar, waarmee inwoners van Papendrecht zelf hun kraanwater kunnen meten.

Mede als gevolg van de lozingen van het giftige PFAS door chemiebedrijf Chemours uit Dordrecht is het Papendrechtse kraanwater volgens OP niet optimaal zuiver. PFAS kan thuis met een innovatieve waterzuiveraar praktisch én betaalbaar uit het kraanwater worden verwijderd. “In Amerika wordt ook PFAS geloosd. Daar betaalt de vervuiler voor deze waterzuiveringsapparatuur. Dus waarom niet in Papendrecht?”, redeneert OP.

Voor in zuiver en gezond water geïnteresseerde Papendrechters stelt Onafhankelijk Papendrecht kosteloos 50 van dergelijke apparaten beschikbaar. Zo kan men zelf inzicht krijgen in de mate waarin kraanwater is belast met opgeloste stoffen. Aanmelden voor een TDS-watermeter kan door naam en adres te mailen naar info@onafhankelijkpapendrecht.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Laatste 112

Laatste sport

Fotoseries