Afbeelding
Foto: stockfoto

OP bezorgd over ontbrekende archiefstukken van de gemeenteraad

Algemeen 395 keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) heeft haar zorgen geuit over de rommelige archivering van de documenten van de gemeenteraad.

In een brief aan tijdelijk burgemeester Annemiek Jetten geeft fractievoorzitter Ruud Lammers enkele voorbeelden. “Een paar maanden geleden vroegen wij de griffie om documenten daterend van voor de zomer van 2019: ze konden niet gevonden worden (via het huidige archiveringssysteem GO)”, schrijft Ruud Lammers.

Ook memoreert hij aan het informatieprotocol, dat niemand bleek te kennen tijdens een recent debat, terwijl die in 2016 unaniem is aangenomen na een motie van OP.

Lammers: “En bij een fractievoorzittersoverleg bleek dat het draaiboek van de verkiezingen van 2018 niet voorhanden was, waardoor de griffie naar eigen zeggen een draaiboek moest opstellen volgens het exemplaar van de gemeente Steenbergen.”

“Dit is al met al zo ongelofelijk klungelig dat wij vinden dat hier echt iets aan gedaan dient te worden”, vervolgt Lammers.

Hij beschrijft in zijn brief aan burgemeester Jetten hoe de gemeente in korte tijd driemaal is veranderd van archiveringssysteem. Hierdoor kunnen documenten van voor de zomer van 2019 niet meer gevonden worden.

OP wil dat de gemeente in kaart brengt wat het kost om de archivering van de gemeenteraad op orde te laten brengen.

“Het gaat per slot van rekening om het geheugen van de gemeenteraad. Elke vier jaar komen er nieuwe raadsleden en we dienen er met elkaar voor zorg te dragen dat de informatievoorziening, alsook de informatievoorziening betreffende het verleden, en de archivering van alle documenten van de raad op orde zijn. Dat zijn we met elkaar aan onze stand verplicht. De gemeenteraad is per slot van rekening het hoogste orgaan van de gemeente.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app