Afbeelding
Foto: Aangeleverd

D66 Alblasserdam presenteert kieslijst voor gemeenteraadsverkiezingen

Algemeen 327 keer gelezen

ALBLASSERDAM • D66 Alblasserdam heeft zijn lijst met kandidaten voor de verkiezingen bekend gemaakt. Naast de namen van huidige raadsleden staan er ook opmerkelijk veel nieuwe namen op de lijst.

Lijsttrekker Ramon Pardo: “We hebben de afgelopen twee jaar gemerkt dat de interesse en betrokkenheid, bij wat er lokaal gebeurt, is toegenomen. Wellicht heeft dit ook te maken met de pandemie. Als D66-afdeling zijn we aan de slag gegaan met deze betrokkenheid. Het resultaat is een lijst met serieuze kandidaten die zich willen inzetten voor ons dorp”.

Ervaring
Wat opvalt zijn de laatste drie plekken op de lijst. Deze worden ingenomen door ervaren voormalig bestuurders. Piet de Lange, oud-raadslid en twee oud-wethouders, Wim Vos en Elias Gijsen. Wat heeft deze oud-bestuurders, die sinds begin jaren 70 maatschappelijk actief zijn voor ons dorp in vele verschillende rollen, bewogen om bij deze verkiezingen als lijstduwers op de lijst voor D66 Alblasserdam te staan?

Wim Vos: “Mijn dertienjarig raadslid en wethouderschap heeft me geleerd dat op gemeentelijk niveau je ervoor moet zorgen dat je beschikt over kennis en inzicht zodat je een adviserende rol kunt vervullen. Dat inzicht is het eenvoudigst te verkrijgen door je tussen en met de bevolking te bewegen. Dat heb ik tijdens maar ook na mijn politiek activiteiten uitgebreid gedaan. Met deze brede maatschappelijke en politiek-bestuurlijke ervaring ben ik opnieuw bereid om een club als D66 te helpen en te adviseren om er te zijn voor elke inwoner. Bij D66 is het geen kwestie van principiële beperkingen maar van volledige vrijheid van denken. Geen holle frases of breedsprakerig gedrag maar laten zien waar je voor staat en doen wat je belooft. Stemmen in maart is even nadenken en je verstand gebruiken! ”

Actief betrokken
Elias Gijsen vult aan: “Sinds begin jaren 70 maar ook in de afgelopen jaren ben ik altijd kritisch actief betrokken bij gemeente en gemeenschap gebleven. Als lijstduwer voor D66 steun ik de oproep voor verandering. Het is nu echt belangrijk je stem te laten horen, deze verkiezingen doen er echt toe voor ons dorp.”

Pardo’s reactie: “Dat deze oud-bestuurders dit jaar op de lijst staan tekent het belang van deze verkiezingen. Ook zij zijn overtuigd dat D66 lokaal een verschil kan maken voor het dorp. Na 12 jaar oppositie is D66 er klaar voor bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen. Het vertrouwen van deze oud bestuurders is een welkome steun in de rug.”

De kandidaten op de lijst van D66 Alblasserdam zijn: 1. Ramon Pardo, 2. Jacco Schook, 3. Remco de Boer, 4. Robert Tromp, 5. Tessa Stegman, 6. Arne Verwoert, 7. Hans Tukker, 8. Piet de Lange, 9. Wim Vos, 10. Elias Gijsen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie