• Elin is trots op haar 'Olympische' medaille, net als haar vriendinnetjes en zusjes.
• Elin is trots op haar 'Olympische' medaille, net als haar vriendinnetjes en zusjes. Foto: Aangeleverd

Alblasserdamse ‘Olympische Spelen’ ook in een rolstoel

Algemeen 675 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Dankzij de flexibele opstelling van de vrijwilligers van het Zomerpaspoort in Alblasserdam kon ook de gehandicapte vierjarige Elin van der Pol meedoen aan de ‘Olympische Spelen’ in het dorp. 

Als gevolg van een nog onbekende aandoening kan Elin niet staan of zitten. “Maar cognitief en sociaal-emotioneel ontwikkelt ze zich goed en ze wil graag meedoen”, vertelt haar moeder Chantal. “Ze hoort haar zussen en vriendinnetjes praten over het Zomerpaspoort. Nu was het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om er als ouder bij te zijn, terwijl Elin hulp nodig heeft omdat ze sondevoeding krijgt. Gelukkig kreeg ik toestemming om met Elin mee te komen.”

Stralen
Elin vond het geweldig om mee te doen aan de kliedermiddag op 20 juli en aan de ‘Olympische Spelen’ op 27 juli. Trots poseerde ze na afloop met haar medaille. Chantal: “Ze kon mee-racen met haar rolstoel, kon pionnen omgooien en tijdens het voetballen heeft ze achter de bal aan gereden. Ze heeft de bal zelfs een keer tegengehouden, haar team stond te juichen. Ik heb Elin zien stralen. Het is leuk dat ze ’s avonds met haar zussen mee kan praten over wat ze gedaan hebben.”

Erbij horen
Op woensdag 4 augustus wil Elin er ook weer bij zijn. Dan is er een voorstelling: ‘Coco kan het’. Haar moeder: “Tijdens het Zomerpaspoort merk je dat Elin er helemaal bij hoort.”

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie