• Zo zou een vergroot terras er ongeveer uit kunnen zien.
• Zo zou een vergroot terras er ongeveer uit kunnen zien. Foto: VVD Papendrecht

Als terrassen open gaan in Papendrecht, gebeurt dat in het groot

Algemeen 665 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeenteraad van Papendrecht kan niet wachten op de toestemming van de landelijke overheid om de terrassen te openen. Unaniem werd donderdag 18 maart tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie aangenomen om dan alle medewerking te verlenen aan een zo ruim mogelijke opstelling van de terrassen.

“We kunnen niet wachten op de bitterbal met het lentezonnetje op ons gezicht”, zo vatte fractievoorzitter Sophia de Keizer van de VVD het gevoel van velen samen. Samen met het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) had de VVD deze motie voorbereid in ingediend.

In de motie ‘Ruim Baan voor Terrassen in Papendrecht’ wordt gepleit voor het verlengen van de openstelling van de terrassen tot half oktober 2021. Binnen Papendrecht is er voldoende ruimte aanwezig voor horeca-ondernemers om hun bestaande terras te vergroten. Een gezamenlijke Street Food Market zou ook goed mogelijk moeten zijn in de anderhalve meter-samenleving.

Zeer ruimhartig
Met de motie wordt gevraagd om in overleg met de ondernemers en omwonenden zeer ruimhartig om te gaan met zo’n tijdelijke verruiming van de terrassen. Voor deze verruiming van de vergunning moeten geen leges gevraagd worden en de verruiming moet niet alleen beperkt worden tot de ondernemers aan de Markt.

Nadat alle partijen in de gemeenteraad van Papendrecht hun steun betuigden aan de motie, bleef wethouder Pieter Paans van onder meer economische zaken niet achter. 

“Ik vind het mooi te zien dat er grote betrokkenheid en steun is voor de horeca. We hopen dat de overheid volgende week het besluit neemt dat de terrassen weer open mogen gaan. Dan gaan we gelijk met gezwinde spoed ermee aan de slag!”

Wethouder Paans deelde ook mee dat het de intentie is van het college om de verruiming van de terrassen nog langer dan tot half oktober te laten plaatsvinden. Hij noemde de termijn van een jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app