Afbeelding

Kaarsje branden in de Morgensterkerk om te gedenken

Algemeen 1.191 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op zondag 22 november staat de protestantse kerk De Morgenster aan de Muilwijckstraat 1 in Papendrecht van 16.00 tot 18.00 uur open voor iedereen die een kaarsje wil opsteken voor een dierbare overledene.

Gelovig of niet, lid van deze of een andere kerk: iedereen is welkom. Iedereen kan binnen de aangegeven tijd op een moment dat hem of haar uitkomt, de kerk binnen wandelen, binnen een kaarsje aansteken, even in de banken gaan zitten of meteen weer weggaan.

Op 22 november is het de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Traditiegetrouw vindt dan in veel protestantse kerken het gedenken van de overledenen plaats. In andere jaren gebeurt dat in een kerkdienst. Dit jaar is het in verband met corona anders. ’s Morgens worden de overleden gemeenteleden van het afgelopen jaar in besloten kring herdacht. Maar ’s middags is er voor iedereen gelegenheid.

Er gelden uiteraard ook in de kerk coronamaatregelen. Bezoekers wordt gevraagd de handen te ontsmetten en een mondkapje te dragen. Vrijwilligers begeleiden de bezoekers met de nodige afstand naar de plek waar de kaarsjes branden.

Er is juist in deze tijd veel behoefte aan bezinning en gedenken. Ook in Papendrecht zijn er mensen die overleden zijn aan corona. En de crisis houdt veel mensen intens bezig. Door mensen gelegenheid te geven deel te nemen aan dit ritueel, hoopt De Morgenster dienstbaar te zijn aan kerk en samenleving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app