Afbeelding

Mondial Movers zet volgende stap in elektrisch rijden

Algemeen 256 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Mondial Movers zet de volgende stap in elektrisch rijden: het verhuisbedrijf is betiteld als 'preferred launching customer' van de Maxus EV80 Chassis Cab. Deze uitvoering van de elektrische bedrijfswagen werd vorige week voor het eerst in Europa geleverd, en wel aan Mondial Movers.

Het merk Maxus is onderdeel van SAIC, de grootste Chinese autofabrikant. De Maxus Electric Vehicle 80 (EV80) is dit jaar geïntroduceerd in de Europese bedrijfswagenmarkt met twee uitvoeringen: de gesloten bestelwagen en de Chassis Cab. Van de Chassis Cab is het eerste exemplaar in Europa nu geleverd. Lou Jedeloo van Maxus Europe overhandigde de sleutel van deze elektrische bedrijfswagen. De Maxus EV80 wordt in gebruik genomen door Mondial Oostland Verhuizingen, gevestigd in Groningen.

De elektrische bedrijfswagen heeft een actieradius van bijna 200 kilometer (afhankelijk van de belading en rijomstandigheden) en heeft circa twee uur nodig om volledig op te laden via fast charging. Er kan ongeveer 17 kubieke meter verhuisgoed mee vervoerd worden.

Elektrisch rijden
Verhuisbedrijf Mondial Movers loopt al jaren voorop als het gaat om elektrisch rijden en is altijd op zoek nieuwe mogelijkheden om het wagenpark verder te verduurzamen. Maxus heeft Mondial Movers de titel 'preferred launching customer' toegekend, waardoor het mogelijk was om versneld de auto afgeleverd te krijgen. Anderzijds krijgt Maxus de beschikking over de gebruiksresultaten in de praktijk.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie