• Stan de Ridder (Wellsun), wethouder Peter Verheij en Tom Stuij (Mondial Movers). Foto: Mondial Movers
• Stan de Ridder (Wellsun), wethouder Peter Verheij en Tom Stuij (Mondial Movers). Foto: Mondial Movers Foto: Mondial Movers

Officiële onthulling energieopwekkende gevel bij Mondial Movers in Alblasserdam

Algemeen 389 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Bij het kantoor van Mondial Movers in Alblasserdam werd woensdag 18 oktober de eerste energieopwekkende gevel in Nederland onthuld.

Deze zogenaamde Lumiduct-gevel is ontworpen door Wellsun en heeft transparante zonnepanelen. De voordelen zijn dat de temperatuur in het trappenhuis niet meer zo hoog zal oplopen in de zomer én er wordt meer energie opgewekt.

Onder het genot van een hapje en een drankje waren zo'n zestig belangstellenden aanwezig op de receptie, die werd gehouden bij het verhuisbedrijf Mondial Movers aan de Kelvinring in Alblasserdam. Wethouder Peter Verheij was namens de gemeente Alblasserdam aanwezig om de gevel officieel te onthullen. Hij sprak zijn waardering uit voor het feit dat het verhuisbedrijf al jaren vooruitstrevend is op het gebied van duurzaamheid. "Zeer veel hulde dat Mondial Movers dit project heeft opgepakt. Jullie laten zien dat energieneutraal mogelijk is."

Stan de Ridder van Wellsun sprak glunderend van trots de aanwezigen toe. Wellsun heeft na jaren van ontwikkelen en testen de gevel van Lumiduct daadwerkelijk voor het eerst kunnen bouwen. Wellsun is een bedrijf met lef, inspirerend ondernemerschap en doorzettingsvermogen. Duurzaamheid staat er hoog in het vaandel, net als bij verhuisbedrijf Mondial Movers.

Het ontwerp van de gevel bleek uitstekend te passen bij de wensen van Mondial Movers. "De kantoorgevel van ons bedrijf in Alblasserdam ligt pal op het zuiden en bezit een leuk glazen trappenhuis. Het gevolg is dat de temperatuur in de zomer daar kan oplopen tot 40 graden en hoger. Niet een echt prettige werkomgeving dan", vertelt Tom Stuij, directeur van verhuisbedrijf Mondial Movers.

"Daarvoor een oplossing zoekend kwam ik de Lumiduct-gevel van Wellsun tegen. Het warmteprobleem is opgelost en als toegevoegde waarde levert de prachtige nieuwe gevel ook nog eens energie. Iets wat ons als MVO-duurzaamheidskoploper natuurlijk als muziek in de oren klinkt."

Het zonweringssysteem bestaat uit transparante zonnepanelen die automatisch de stand van de zon volgen en tegelijkertijd het zonlicht filteren. De panelen zetten het directe, verblindende zonlicht om in energie, maar laten het zachte daglicht door. Met een elektrisch rendement van boven de 30 procent zijn de panelen anderhalf keer zo efficiënt als normale zonnepanelen. Dit terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor een selectieve zonwering en daarmee een ideaal binnenklimaat mogelijk maken met een overvloed aan daglicht.

Fotobijschrift: Stan de Ridder (Wellsun), wethouder Peter Verheij en Tom Stuij (Mondial Movers). (Foto's: Mondial Movers)

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Foto: Mondial Movers
Foto: Mondial Movers
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie