Afbeelding

Papendrechtse ondernemer levert grasmachines voor EK damesvoetbal

20 jul, 10:00 Algemeen 260 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het bedrijf Milati uit Papendrecht heeft voor het EK damesvoetbal, dat van 16 juli tot en met 3 augustus in Nederland gehouden wordt, diverse machines mogen leveren in de hoofdstadions van dit EK.

Zelfs in het Kasteel van Sparta is tijdelijk het kunstgras vervangen voor een echte grasmat die gemaaid wordt met de machines van Milati. In de aanloop naar het EK heeft Milati een informatie- en demonstratiemiddag bij VV Groote Lindt in Zwijndrecht gehouden, dee trainingslocatie van het Franse team.

Machines
Arjen Spek, eigenaar van Milati en exclusieve dealer en importeur van Allett, demonstreerde diverse machines van Allett Mowers en Fleet Line Marking, waaronder de Allett C-34 kooimaaier. Er was ook een primeur in Nederland, de Fleet Maga, de GPS gestuurde belijningskar.

"Wij leverde al machines aan FC Twente en Willem II, de twee stadions in Enschede en Tilburg waar ook de wedstrijden gespeeld worden. Hier is het Sparta stadion in Rotterdam bijgekomen en het trainingsveld in Zwijndrecht", legt Arjan Spek uit.

"Kwalitatief moeten je machines goed zijn om aan de richtlijnen van de UEFA te kunnen voldoen. Voor de stadions en de trainingslocatie was dit misschien allemaal even spannend of het door de keuring kwam, maar wij leveren ook aan clubs als Liverpool en Manchester United en dat zijn natuurlijk ook niet de allerkleinste. Wij weten wat onze machines kunnen."

Stadions
In FC Twente en Willem ll lag al een grasmat en voor het Sparta stadion is het kunstgras er tijdelijk uitgehaald en vervangen voor echt gras. Daarom is er voor dit EK in het Sparta stadion fieldmanager Jan Jong ingehuurd om te zorgen dat de grasmat ook hier aan alle eisen voldoet. De eisen liggen niet alleen hoog in de stadions, maar ook voor de trainingsvelden.

Ad van de Luijtgaarden, fieldmanager of the year 2014 en adviseur buitensportaccommodaties Gemeente Zwijndrecht, weet als geen ander hoe streng de UEFA is. Hij is dan ook ontzettend trots dat de gemeente in samenwerking met VV Groote Lindt gastheer mag zijn voor een internationale voetbalelftal.

Milati Gras Machines is het adres in Europa voor verkoop en service van tuin- en parkmachines, voetbal- en golfbaan equipement. Milati levert voor professioneel en particulier gebruik en biedt gebruikte machines.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie