Afbeelding

Officiële opening van Lammetjeswiel in Alblasserdam

Algemeen 521 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Wethouder Arjan Kraijo opent op woensdagmiddag 5 juli het eerste deel van het opgeknapte Lammetjeswiel in Alblasserdam.

De afronding van deze fase en de opening van het zomerseizoen wordt gevierd met iedereen die zich heeft ingespannen om de herontwikkeling van het Lammetjeswiel mogelijk te maken.

Ruim een week geleden zijn de werkzaamheden voor de eerste fase van het recreatiegebied Lammetjeswiel afgerond. Het zandstrand is vergroot, er is een zitrand omheen geplaatst en een nieuw asfaltpad aangelegd. Ook de toiletgroep en twee bruggen zijn vervangen.

Verder is er een watertappunt geplaatst, waar iedereen gratis drinkwater kan pakken. Er wordt al flink gebruik gemaakt van de nieuwe fitnesstoestellen en de nieuwe steiger aan het water. De visvereniging heeft aan de overkant van het water twee steigers laten aanleggen.

Erg blij
Wethouder Arjan Kraijo: "Ik ben erg blij met het resultaat tot nu toe! Het is echt al enorm opgeknapt. Het Lammetjeswiel is dus klaar voor een mooie zomer. Onze inwoners kunnen hier heerlijk ontspannen op de ligweide of het vergrote strand, maar ook sportief bezig zijn. Een prachtig resultaat van een project dat we samen met de samenleving hebben opgepakt!"

Vanaf 10 juli zal Arie Taal weer met zijn mobiele horecakar in het Lammetjeswiel staan. Op de Facebookpagina van de stichting Lammetjeswiel worden data en tijden gepubliceerd. Voor meer informatie: www.facebook.com/StichtingLammetjeswiel.

Na de zomer
Vanaf september wordt verder gewerkt aan de herinrichting. Dan worden de sloten en waterpartijen gebaggerd, de natuurspeelplaats aangelegd, nieuwe waterlopen gegraven, natuurvriendelijke oevers aangelegd, nieuwe bruggen en het amfitheater aangelegd, bruggen vervangen, oude asfaltpaden hersteld en een fruitboomgaard ingericht.

De Provincie Zuid-Holland verstrekt voor deze fase een subsidie van 100.000 euro via het meerjarenprogramma van de Landschapstafel Alblasserwaard -Vijfheerenlanden. Hiervoor ondertekenen de gemeente en de penvoerder van de Landschapstafel op 5 juli een overeenkomst. Volgens planning is de herinrichting helemaal afgerond in het voorjaar van 2018.

Samenwerking met scholen
Aan de tweede fase gaan leerlingen van het Wellantcollege en het Da Vinci College meewerken. Deze scholen naar projecten in de praktijk waarbij zij leerlingen mee kunnen laten werken met bedrijven in hun sector. Dit geldt zowel voor de groenopleiding als de (civiel)technische.

Het Lammetjeswiel geeft voor meerdere opleidingen mogelijkheden om met leerlingen hierop aan te haken. Daarnaast start de uitvoering van de tweede fase gelijk met het nieuwe schooljaar waardoor leerlingen gelijk kunnen instromen. Gemeente en scholen zien het Lammetjeswiel als een opmaat naar een intensievere samenwerking en ondertekenen hiervoor een intentieverklaring om dit voor de toekomst te borgen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie