• Eigenaren Dik en Cora Hovestadt met zoon Julian, die de eerste paal heeft geslagen voor het nieuwe kantoor van Rapide Shipping B.V. in Werkendam.
• Eigenaren Dik en Cora Hovestadt met zoon Julian, die de eerste paal heeft geslagen voor het nieuwe kantoor van Rapide Shipping B.V. in Werkendam. Foto: Aangeleverd

Bouw nieuw kantoor Rapide Shipping BV in Werkendam van start: ‘Iconisch project’

Zakelijk 687 keer gelezen

WERKENDAM • Deze week is de eerste paal geslagen van het nieuwe kantoor van Rapide Shipping B.V. in Werkendam. Julian Hovestadt, tweede generatie binnen het familiebedrijf, had de eer de bouw van het 1028 m2 grootte pand, inclusief bedrijfsruimte, officieel in te luiden. Een belangrijke stap in de uitbreiding van de faciliteiten van Rapide Shipping B.V. is hiermee gezet.

Met een prognose voor oplevering in de tweede helft van 2024, zal het nieuwe kantoor een moderne en functionele ruimte bieden voor Rapide Shipping BV. De betrokken partijen, waaronder opdrachtgever Rapide Shipping BV, architect Van Es Architecten uit Sliedrecht, constructeur Van Ooi Gouda en bouwer ABB Bouwgroep uit Sliedrecht, hebben de handen ineen geslagen om met elkaar tot een hoogwaardig eindresultaat te komen.

Technisch uitdagend project
“Als bouwer kijken we uit naar de realisatie van dit unieke pand”, vertelt Martin Visser, directeur bij ABB. “Het is een uniek ontwerp op een bijzondere locatie, midden tussen het maritieme cluster van bedrijven en de binnenvaarthavens van Werkendam. De ronde vormen, transparante gevels en hoge duurzaamheidsambitie maken het project technisch uitdagend en iconisch.”

Groei
Rapide Shipping BV, opgericht in 1995, staat bekend om haar activiteiten in bevrachting, scheepvaart, dredging en zandhandel. Met Dik en Cora Hovestadt als drijvende krachten en een team van vijftien toegewijde medewerkers, heeft het bedrijf zich als een vooraanstaande speler in de maritieme sector gevestigd.

Hun motto ‘Kan niet, bestaat niet; waar een wil is, is een weg’ illustreert hun vastberadenheid en ambitie. Ook zoon Julian ging voortvarend te werk en heeft de eerste paal met de nodige precisie de grond in gebracht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• Ginus Groeneveld (r) bij de HartenBus.
De HartenBus bestaat een jaar en is van grote waarde: 'Dankzij de bus kan ik hier komen' Nieuws 23 feb, 17:01
Afbeelding
Interviewoproep: mocht jij in het huurhuis blijven wonen na het overlijden van je ouders? Nieuws 23 feb, 15:17
• Het hoofdveld van Kozakken Boys werd deze zomer nog vervangen.
Buitensportclubs weten waar ze aan toe zijn: Altena gaat sportvelden aanpakken Nieuws 23 feb, 15:04