• Samen aan de vastenmaaltijd.
• Samen aan de vastenmaaltijd. Foto: Elverien Leeggangers

Vastenactie van Kerk en Samenleving Hank is begonnen, ook acties voor hospice

Nieuws 877 keer gelezen

HANK • De vastenactie van Kerk en Samenleving Hank is begonnen en dit jaar richt deze zich op een bijzonder project in Zimbabwe, waar de lokale bevolking dagelijks de gevolgen van klimaatverandering ervaart.

Gemeenschappen in het zuiden van Zimbabwe zijn afhankelijk van gewassenteelt met regenwater. Als er onvoldoende regen valt, vertrouwen de mensen op waterbronnen als rivieren en putten. In januari 2023 waren er in grote delen van het land echter lange droge periodes, met grote risico’s voor de oogsten. 

Met de vastenactie wordt geld opgehaald om bijvoorbeeld vier waterpunten met pomp, zonnepanelen met opslagruimte, trainingen van traditionele en agro-ecologische landbouw en trainingen in het onderhouden en repareren van de pompen te bekostigen.

Vastenmaaltijd
In het kader van de vastenactie wordt op zondag 24 maart om 10.30 uur een sobere maar gezellige vastenmaaltijd georganiseerd in het zaaltje van de pastorie aan de Kerkstraat te Hank. Inschrijven is verplicht, en de intekenlijst is beschikbaar achter in de kerk/zaaltje. Alternatief kunnen geïnteresseerden zich aanmelden via kerkensamenlevinghank@live.nl. De bijdrage voor deze maaltijd wordt door de deelnemers zelf voldaan.

Knutselavond
Op 26 maart staat een knutselavond gepland, gericht op de lente en Pasen. Ook hiervoor is inschrijving vereist, via het eerder genoemde e-mailadres of via een van de vrijwilligers. De deelnamekosten bedragen 7,50 euro, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Stichting Hospice Altena.

Daarnaast wordt binnenkort een inzamelingsactie voor statiegeldbonnen gehouden, van 11 maart tot en met 24 maart. Ook de opbrengst van deze actie zal worden gedoneerd aan de Hospice.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden