Afbeelding
Foto: Joop van der Ham

Rondleidingen op Fort Altena

zaterdag 1 april 2023 14:00 tot zondag 21 mei 15:30

14.00 uur, Werkendam, Tol 8.

Twee keer per maand geven bevlogen gidsen rondleidingen op Fort Altena. Het is dé kans om op verborgen plekken te komen, die normaal gesproken afgesloten zijn. De gidsen kennen veel bijzondere verhalen, die je terug in de tijd brengen. Maak het dagje uit compleet met een hapje of drankje bij de brasserie.

Fort Altena heeft een rijke geschiedenis. Het fort begon in 1847 met een bomvrije toren en een gracht met ophaalbrug. Daarna werd het steeds verder uitgebreid. Het veranderde ook meerdere keren van functie. Behalve verdedigingswerk was het ook een interneringskamp en was er een geheime dienst gevestigd. Tegenwoordig is het fort een Brabantse Natuurpoort met een brasserie.

Museum in het torenfort heeft Brabants Landschap, eigenaar van het fort, een interactieve expositie ingericht over de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de natuur van de regio Altena. Hier kun je mooie wandel- en fietsroutes vinden en je verdiepen in de geschiedenis. Neem er gerust de tijd voor, de expositie is eigenlijk een klein museum!

Fort Altena organiseert deze lente op zaterdag 1 april, zondag 16 april en zaterdag 6 mei rondleidingen. De rondleidingen starten om 14.00 uur en duren ongeveer 1,5 uur. Om deel te nemen aan de rondleidingen is reserveren verplicht. Dit kan via info@fortaltena.nl of door te bellen naar 0183-301329. De kosten zijn 4,00 euro voor volwassen en 2,00 euro voor kinderen tot en met 12 jaar.