Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Wielercafé Altena

donderdag 18 augustus 2022 19:30

19:30, Obisk, Sleeuwijk. Het Wielercafé, hét evenement voor wielerliefhebbers uit Altena, wordt georganiseerd aan de vooravond van La Vuelta Holanda die dit jaar door ons mooie gebied koerst. Het Wielercafé vindt plaats op donderdagavond 18 augustus bij Obisk in Sleeuwijk. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt, samen met gastheer Michel Tolhoek en Karsten Kroon, vooruitgekeken naar de kansen die er op wielergebied liggen te wachten. 

Vooruitblik op La Vuelta
Het café is een initiatief recht uit het wielerhart van Altena, mede mogelijk gemaakt door DinoTolhoek (Obisk), Jan Groeneveld (Omloop van de Biesbosch) en Gemeente Altena. Eurosport commentator Karsten Kroon bespreekt de ins en outs van La Vuelta samen met gastheer Michel Tolhoek. Daarnaast brengt de snelste sprinter ter wereld misschien wel een bezoek aan het Wielercafé.

Erbij zijn?
De inloop is vanaf 19:30 uur bij Obisk, aan de Hoogjens 24 in Sleeuwijk. Het programma start om 20:00 uur. Aanmelden voor het Wielercafé kan door een e-mail te sturen naar wielercafealtena@gmail.com. Er zijn geen kosten aan verbonden.

La Vuelta Holanda
De Vuelta is een Spaanse wielerkoers (Ronde van Spanje) en komt dit jaar, als Vuelta Holanda, ook naar Nederland. De tour zet 19, 20 en 21 augustus koers door Utrecht, Den Bosch, Breda én komt ook door Altena! In de etappe, op 20 augustus wordt er door Altena, de Hollandse Waterlinie gefietst en de mooie omgeving van Noord-Brabant ontdekt. Het peloton komt via Wijk en Aalburg Altena binnen om via Giessen en Zaltbommel richting Utrecht te koersen.