• De winnaars van de Goede Doelen Actie.
• De winnaars van de Goede Doelen Actie. Foto: Bart Stoutjesdijk

Oerlemans Plastics steunt opnieuw goede doelen: Voedselbank Altena winnaar van actie

Algemeen 624 keer gelezen

GIESSEN • Drie goede doelen uit de gemeente Altena werden maandagavond door Oerlemans Plastics verrast met een mooie donatie. Via de jaarlijkse Goede Doelen Actie verdeelde de verpakkingsproducent een bedrag van 5000 euro.

Vertegenwoordigers van de drie goede doelen, Voedselbank Altena, Stichting Vakantieweek Gehandicapten en Stichting Sport en Spel, hadden zich verzameld in het Oerlemans Technology Centre in Giessen. Johan Kranenbroek, directeur van Oerlemans Plastics, maakte hier bekend welk bedrag de goede doelen zouden ontvangen. 

Dat de goede doelen stuk voor stuk de ondersteuning van het bedrijf goed konden gebruiken, bleek wel tijdens de voorstelronde. Voedselbank Altena, winnaar van 2500 euro, deelde met de aanwezigen dat er momenteel erg veel vraag is naar voedselpakketten. 

Stichting Vakantieweek Gehandicapten, winnaar van 1500 euro, organiseert al meer dan 50 jaar een vakantieweek voor mensen met een lichamelijke beperking. Deze week wordt volledig mogelijk gemaakt door vrijwilligers. De kosten van de vakantieweek zijn echter met ruim vierduizend euro gestegen, waardoor de stichting de eigen bijdrage moet verhogen. Iets wat men liever niet doet. De financiële bijdrage van Oerlemans Plastics zou hierbij kunnen helpen. 

Stichting Sport en Spel, winnaar van 1000 euro, organiseert allerlei activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. De stichting zit onder andere achter de jaarlijkse truckerdag. Ook organiseert de stichting een soos voor de doelgroep en maakt men muziek. 

Goede Doelen Actie
Oerlemans Plastics begon in 2017 met de Goede Doelen Actie, nadat Joan Hanegraaf (directeur van Oerlemans Packaging) werd uitgeroepen tot ondernemer van het jaar. Het geldbedrag dat aan deze award verbonden was, besloot de verpakkingsproducent beschikbaar te stellen aan goede doelen. 

Sindsdien mogen liefdadigheidsinstellingen zich jaarlijks aanmelden voor de actie, waarna het personeel van Oerlemans de winnaars kiezen. “We vinden het belangrijk om als bedrijf maatschappelijk betrokken te zijn. Zolang het goed gaat met Oerlemans, delen we dit graag”, zei Kranenbroek voordat hij de winnaars bekendmaakte. Dit jaar hadden elf goede doelen zich ingeschreven voor de actie.

Winnaars mogen drie jaar lang niet meer deelnemen. Voor Voedselbank Altena (2017) en Stichting Vakantieweek Gehandicapten (2018) was het de tweede keer dat ze in de prijzen vielen.

Erwin Westerlaken

Erwin Westerlaken, redactiecoördinator Het Kontakt-Altena

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Gaslek veroorzaakt afsluiting van Grote Kerkstraat in Wijk en Aalburg 112 gisteren
Afbeelding
Eerste vrijliggende fietspad in Altena heeft een naam: betere vindbaarheid bij calamiteiten Algemeen gisteren
Afbeelding
'Slimme Aanpak A27' moet overlast in kernen tijdens verbreding A27 beperken Algemeen 28 mrt., 11:00