Wethouder Matthijs van Oosten.
Wethouder Matthijs van Oosten. Foto: Antonette de Groot

Altena zoekt nieuwe ruimte voor bedrijven

Algemeen 675 keer gelezen

ALTENA • De gemeente Altena is op zoek naar nieuwe locaties waar bedrijven hun activiteiten kunnen uitbreiden.

In de periode 2016 - 2020 is de uitgifte van bedrijventerreinen veel voorspoediger verlopen dan voorzien. In totaal is 24 hectare bedrijventerrein uitgegeven en komt inmiddels het eind van de voorraad bedrijfskavels in zicht. 

Het Regionaal Ontwikkelingsbedrijf (ROB) is naar verwachting uiterlijk begin volgend jaar volledig door de voorraad uitgeefbare kavels op de bedrijventerreinen Bruine Kilhaven V en Kop van Brabant in Werkendam heen. Ook Veensesteeg Noord is inmiddels volledig uitgegeven. 

Hard op zoek
“Met de uitgifte gaat het heel hard en dat is een mooie ontwikkeling, maar het brengt tegelijkertijd ook zorgen met zich mee, want we moeten heel hard op zoek naar nieuwe ruimte”, constateert wethouder Matthijs van Oosten.

“We willen bedrijven die in Altena zitten graag faciliteren bij uitbreiding en we willen de werkgelegenheid graag in de gemeente houden.” 

Rietdijk-Oost
Binnen West-Brabant en ook met de gemeenten Gorinchem en Zaltbommel is inmiddels afgestemd dat de Rietdijk-Oost in Giessen verder ontwikkeld kan worden. Ook voor het Brabantse provinciebestuur staan de seinen in principe op groen en Van Oosten verwacht dat er voor de zomer officieel een klap op gegeven wordt. “Dan kun je verder.”

Het is de bedoeling dat op de Rietdijk-Oost 7 tot 9 hectare bedrijfsgrond beschikbaar komt, maar daarmee voldoet Altena aan ongeveer de helft van de vraag, legt Van Oosten uit. 

Vraag is groot
“Het ROB heeft geïnventariseerd dat zo’n 17 hectare nodig is en dan heb ik het alleen nog maar over bedrijven die al binnen de gemeentegrenzen gevestigd zijn. De vraag in Altena is zó groot.”

Door herstructurering zou nog eens 1 á 2 hectare beschikbaar komen. 

Werkendam
Ondertussen wordt in Werkendam gezocht naar een nieuwe locatie ter vervanging van de geschrapte tweede fase van de Kop van Brabant. Eén zoekgebied ligt direct ten westen van Kop van Brabant fase 1 en ten zuiden van Bruine Kilhaven IV. Het andere zoekgebied ligt nabij de energiefabriek in Sleeuwijk.

“Maar die plannen zijn nog pril”, aldus de wethouder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• Samen aan de vastenmaaltijd.
Vastenactie van Kerk en Samenleving Hank is begonnen, ook acties voor hospice Nieuws 17 uur geleden
• De bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte.
Bibliotheek CultuurPuntAltena biedt in maart en april hulp bij belastingaangifte Nieuws 17 uur geleden
• Ilse de Wilde en Omatoya.
Ilse de Wilde (18) uit Andel reservekampioen op NK-dressuur Sport 18 uur geleden