Afbeelding
Foto: ZHZ Actueel

Zoektocht naar vermiste Yoran Krol (16) duurt voort: komend weekend nieuwe zoekactie

112 7.201 keer gelezen

SLEEUWIJK • De zoektocht naar de vermiste Yoran Krol uit Sleeuwijk duurt voort. Afgelopen zaterdag werd er nog met boten en drones gezocht naar de 16-jarige jongen, nadat zoekhonden iets hadden geroken. Ook komend weekend wordt er weer een zoekactie gehouden.

Bij de zoekactie van afgelopen weekend werd onder andere Stichting Signi Zoekhonden ingeschakeld, meldt het AD. Sinds 2004 helpen zij met het opsporen van vermiste mensen in Nederland en daarbuiten. 

Hun doel is om door te gaan met zoeken totdat een vermiste persoon is gevonden, om zo de onzekerheid van de achterblijvers in vermissingszaken weg te nemen. De zoekhonden van de stichting zijn onder andere gespecialiseerd in het opsporen van verdronken personen.

Gebied langs Merwede doorzocht
Nadat de honden vorige week aansloegen op een geurspoor, hebben Signi en het SOS DroneTeam opnieuw een uitgebreid gebied langs de Merwede doorzocht. Hier werd begin januari ook al een grote zoektocht naar de vermiste tiener georganiseerd, met hulp van het burgerinitiatief Coördinatie Platform Vermissingen.

Ongeveer 2500 mensen hebben toen geholpen, waardoor het de grootste burgerzoekactie ooit in Nederland werd. Ondanks deze inspanningen werd er geen spoor van Yoran gevonden.

Wachten op nieuwe aanwijzingen
In de dagen na de zoekactie heeft het SOS DroneTeam op verschillende plaatsen gezocht, waaronder boven de Merwede bij Gorinchem en Hardinxveld. Ruim drie weken geleden kondigde het team aan tijdelijk te stoppen met zoeken totdat er nieuwe aanwijzingen zijn, wat vorige week het geval was.

Zoekactie in Biesbosch
Komend weekend zal er in de Biesbosch verder gezocht worden naar de vermiste jongen uit Sleeuwijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden