Afbeelding

Wielrenner Jesse Muis in beroep tegen 4 jaar schorsing

Sport 846 keer gelezen

GIESSENBURG • Wielrenner Jesse Muis is door de Disciplinaire Commissie van de Belgische wielerbond voor maar liefst vier jaar, tot en met 14 september 2019, geschorst vanwege een dopingovertreding.

Maar de zeventienjarige Muis, jongste telg uit de bekende ‘Muizen’wielerfamilie, laat het er niet bij zitten. “Inmiddels zijn we in gesprek met twee advocaten, een Nederlander en een Belg, om te kijken welke mogelijkheden er zijn om de schorsing aan te vechten. Want er is niets gebeurd, ik heb alleen een dopingcontrole gemist”, aldus de verbaasde Muis.

De juniorwielrenner kan het zich nog precies herinneren. “Tijdens een koers in de buurt van Brussel werd ik er al vroeg afgereden. Flink gefrustreerd had ik geen zin om de nog zeker twee uur durende wedstrijd af te kijken; ik ben terug naar huis gereden. Eenmaal thuis in Gorinchem bij mijn vader werd ik gebeld of ik op de dopingcontrole wilden verschijnen. Ik had beter terug naar België kunnen rijden, maar dat is achteraf makkelijk praten. Afgelopen seizoen ben ik meerdere keren gecontroleerd en heb ik mijn wedstrijden gewoon gereden. Pas maanden later kreeg ik een officiële brief toegestuurd”, baalt Jesse Muis.

“Het is trouwens een standaard straf; als je niet op een dopingcontrole verschijnt krijg je sinds 1 januari dit jaar automatisch vier jaar schorsing. Juist nu ik bezig was aan een hartstikke goed seizoen, want ik heb diverse keren goed kort gereden. Waaronder in de Omloop van de Alblasserwaard, waarin ik tweede werd.”

Overigens is Muis, volgens de officiële berichtgeving, niet alleen geschorst als wielrenner. Want aan de geboren Giessenburger is namelijk een algeheel ‘verbod opgelegd om deel te nemen aan enige sportactiviteit als sporter als ook in eender welke hoedanigheid gedurende een periode van vier jaar zowel nationaal als internationaal.’

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Dames 1 Volley Meerkerk ontloopt PD dankzij mooie overwinning Sport 27 minuten geleden
Afbeelding
Jong en oud geniet van pannenkoekdag op OBS De Ammers Algemeen 44 minuten geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor braderie van Bleskensgraaf Algemeen 46 minuten geleden