Afbeelding
Foto: Rick den Besten

Tractor Pulling Event in Tienhoven aan de Lek

8 apr, 11:00 Sport 2.450 keer gelezen

TIENHOVEN • Stichting Tractor Pulling Meerkerk houdt zaterdag 20 april een test-, wedstrijd- en showevenement in Tienhoven aan de Lek.

In 2017 heeft Stichting Tractor Pulling Meerkerk voor het laatst een tractorpullingwedstrijd georganiseerd in Meerkerk. Maar dit jaar zal er in principe eenmalig nog een keer iets georganiseerd worden. De stichting heeft besloten de nog beschikbare middelen te investeren in de sport voor ontwikkeling. Daarom zal er zaterdag 20 april een Tractor Pulling evenement worden georganiseerd, deels om te testen, deels wedstrijd en deels show.

Nieuw klassen
In 2019 worden er bij de NTTO twee nieuwe klassen geïntroduceerd. De Standaard XL klasse voor tractoren en de Trucks Standaard XL klasse. Deze klassen komen tussen de reeds bestaande standaard klassen en de Sport/Supersport klassen in. In Denemarken is dit razend populair en ook in Nederland kwam de vraag van deelnemers om een dergelijke klasse te introduceren. Vooral ook omdat deze klassen nog enigszins betaalbaar zijn om in te stappen.

Omdat in de tractorpullingsport nauwelijks mogelijkheden zijn om te testen heeft Tractor Pulling Meerkerk besloten een testdag te organiseren waarbij onder volledige wedstrijdcondities getest kan worden. Op deze manier kan er een bijdrage geleverd worden aan de ontwikkeling van de sport. Deelnemers krijgen de kans om hun machines beter af te stellen in één middag. Anders gaan hier weken overheen omdat tijdens een reguliere wedstrijd vaak maar één run gemaakt kan worden.

Sterkste loonbedrijf
Het wedstrijddeel bestaat uit de fameuze bedrijvenklasse van Tractor Pulling Meerkerk. Nog één keer gaan acht bedrijven strijden om de titel 'sterkste Loonbedrijf van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden'.

Als laatste gaat een aantal deelnemers in de zwaarste klassen laten zien waartoe hun machines in staat zijn als er geen PK-limiet wordt ingesteld. Dit is het showdeel - en voor de kenners - dit komt het dichtst bij de Deense klassen.

De dag wordt afgesloten in de tent met een muziekje en een drankje. Dan worden ook de prijzen van de bedrijvenklasse uitgereikt.

Aanvang van het testen is 13:00 uur en rond 17:00 uur zal de bedrijvenklasse starten. De hele dag is gratis toegankelijk voor publiek. Locatie is ter hoogte van Tiendweg 16 te Tienhoven aan de Lek.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie