• Paul Huijsdens (rechts), directeur-bestuurder van Lek en Waard Wonen, sloeg de eerste paal.
• Paul Huijsdens (rechts), directeur-bestuurder van Lek en Waard Wonen, sloeg de eerste paal. Foto: Aangeleverd

Bouw 14 sociale huurwoningen Langerak Zuid gestart

Nieuws 1.662 keer gelezen

LANGERAK • De bouw van 14 nieuwe sociale huurwoningen in Langerak Zuid is gestart. Halverwege april volgend jaar moeten ze worden opgeleverd, op 23 april werd de eerste paal geslagen.

Paul Huijsdens, directeur-bestuurder van Lek en Waard Wonen, mocht de eerste klap geven. Daarmee is officieel gestart met de bouw van tien rug-aan-rug woningen en vier eengezinswoningen. De woningen maken deel uit van het nieuwbouwproject Langerak Zuid, fase 5.

Meer vraag

Paul Huijsdens: “De krapte op de woningmarkt is voelbaar. De vraag naar een huurwoning zien wij steeds meer toenemen. Zeker nu het voor steeds meer starters op de woningmarkt moeilijker wordt een woning te kopen. Met de bouw van deze woningen kunnen wij in ieder geval een aantal woningzoekenden de kans bieden om in onze gemeente te blijven. Dat is waar Lek en Waard Wonen aan wil bijdragen.”

Duurzame woningen

Naast het vergroten van de woningvoorraad wil Lek en Waard Wonen toegroeien naar een duurzamere woningvoorraad. De 14 nieuwe huurwoningen worden Nul-op-de-Meter (NOM) gebouwd. Een NOM-woning produceert evenveel energie als de woning verbruikt, op jaarbasis.

Inschrijven

De woningen worden gebouwd door van Daalen Bouw & Ontwikkeling. De oplevering is naar verwachting medio april 2025. Enkele maanden voor de oplevering worden de woningen aangeboden op www.woongaard.com, zodat mensen kunnen inschrijven.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden