Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

De leukste campings in Nederland? Zo vind je ze!

Nieuws 231 keer gelezen

Wanneer de dagen grijs zijn in de donkere maanden dan verheugen we ons massaal op de zomervakantie vol warmte, plezier en gezelligheid. Het enige wat je in deze periode kan doen, is een goede voorbereiding treffen. Het vinden van de perfecte vakantiebestemming voor komend seizoen is daar een voorbeeld van. 

Maar hoe vind je die pareltjes? En hoe pak je het aan? Hier vind je tips om op een topbestemming te komen. 

Oriënteer je meer

Allereerst is het goed om je te oriënteren op de regio waar je naartoe wilt. Ga je voor een plek waar je al veel leuke winkels, straten en hotspots kent of ga je juist voor het onbekende? Wanneer je voor dat laatste gaat, dan is het aan te raden eens een plek of regio te kiezen waar je nog compleet nieuw bent. Het leuke aan ons land is dat het allemaal prima te bereizen is. Binnen een dag ben je van Zeeland in Groningen en andersom. Dus orienteer je per regio en ga daar op zoek naar de pareltjes. Wil je de Waddeneilanden wel eens echt leren kennen? Dan is kamperen op Ameland bij bijvoorbeeld Camping Duinoord een enorme tip! 

Wat is de leukste?

Om echt de leukste camping te vinden is het slim om vooral op de ervaringen van anderen af te gaan. Dat is ook een reden dat we Camping Duinoord als tip geven. Hier zijn de bezoekers heel consistent; iedereen is positief en tevreden. Soms zijn er natuurlijk in reviews ook kritiekpunten, maar deze zijn vaak voor jou geen belemmering. Is er bijvoorbeeld geen speeltuin? Wanneer je geen kinderen hebt dan is dat voor jou ook geen probleem. Dus lees reviews, zowel op Google als op Tripadvisor, en trek je eigen conclusies.

Review experts

Om de top campings te vinden in Nederland, is het ook goed om de mening van experts mee te nemen. Er zijn kleine sites, maar ook bekendere fenomenen op dit gebied. Die laatste is bijvoorbeeld bartsboekje.nl, een bekende review site die je echt serieus kan nemen. Wanneer zij iets over een bestemming of camping schrijven kun je er vanuitgaan dat het hip en happening is. Zij beperken zich tegenwoordig niet alleen meer tot luxe hotels in het buitenland, maar hebben ook de magie van de camping in Nederland ontdekt. Dus google de naam van de camping die jij op het oog hebt. Ook zijn tips van locals goed om serieus te nemen, zeker wanneer je eenmaal op de plek van bestemming bent. Zo vind je de leukste restaurants, uitjes en evenementen. 

Kortom, de leukste campings vinden in Nederland vraagt om wat huiswerk wat je moet doen. Maar de donkere maanden bieden hier volop ruimte en mogelijkheden voor. Dus neem deze tijd ook, hiervoor ga je jezelf erg dankbaar zijn, want zo ga je op de meest leuke plekjes komen van allemaal!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden