Afbeelding
Foto: Stock

Papendrechtse partij PAB hekelt online enquête over windturbines: ‘Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!’

Nieuws windmolens 1.021 keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van PAB (Papendrechts Algemeen Belang) is niet te spreken over de online enquête van de gemeenten Molenlanden en Gorinchem over de zoektocht naar locaties voor windturbines.

“Bij het invullen van de online raadpleging van Molenlanden en Gorinchem wordt geen mogelijkheid geboden te kiezen voor ‘nee’ of ‘geen’. Hierdoor ontstaat een vertekend beeld”, aldus raadslid Margré van Wijngaarden van PAB. “Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!”

Ze was er ook al niet over te spreken dat tijdens diverse bijeenkomsten over dit onderwerp in buurgemeente Molenlanden, het ook niet mogelijk bleek te zijn om tegen windmolens te zijn. “Tot ongenoegen van het overgrote deel van de aanwezigen.”

Kwetsbaar gebied
Margré: “De Alblasserwaarders waren, net als wij, niet enthousiast over de mogelijke plaatsing van de windturbines. Immers: het betreft een kwetsbaar gebied, historisch zeer waardevol, terwijl de plaatsing zeer dicht bij de woonbebouwing was gepland.”

Met name de zoeklocatie het dichtst bij de molens van Kinderdijk wordt verafschuwd door het PAB. Deze zoeklocatie ligt toevallig net langs de grens met de gemeente Papendrecht en kan ook om die reden op weerstand rekenen van het PAB.

Duidelijk antwoord
De partij vroeg zich dinsdagavond tijdens de raadvergadering af wat het gemeentebestuur van Papendrecht ervan vindt. En kreeg daarop een duidelijk antwoord van wethouder Arno Janssen: “Er is ambtelijk op gereageerd en ook als bestuur hebben we onze ergernissen gedeeld.”

“Wij blijven onze zorgen uitspreken, bestuurlijk en ambtelijk. En als de zoeklocaties J en K worden gekozen (de zoeklocaties het dichtst bij Papendrecht en Kinderdijk, red.), dan kunt u van dit college stormkracht verwachten”, beloofde wethouder Janssen.

Klachten over de enquête
Over de klachten over de enquête was wethouder Janssen milder. Hij had gezien dat er bij de vragen opmerkingen geplaatst konden worden, waarmee je zou kunnen aangeven dat je tegen bent.

Margré van Wijngaarden deelde die mening niet. “Als je in wil vullen dat je tegen bent, kan je gewoon niet verder. Je moet een locatie aanvinken.”

“Maar ik ben blij met de strijdvaardigheid van de portefeuillehouder over de windturbines.”

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden