• En plangebied voor woningbouw op de locatie Bleskensgraaf West.
• En plangebied voor woningbouw op de locatie Bleskensgraaf West. Foto: Aangeleverd

Onderzoek naar ideale ontsluiting voor toekomstig verkeer Bleskensgraaf West

Nieuws 1.850 keer gelezen

BLESKENSGRAAF • De gemeente Molenlanden laat onderzoek uitvoeren naar de ideale verkeersontsluiting voor de toekomstige woningbouw in het westen van Bleskensgraaf.

Niets doen is geen optie, omdat de verkeersdruk op de bestaande wegen dan te groot wordt, meldt de gemeente Molenlanden.

Er gaat onderzoek gedaan worden naar het aanleggen van een brug over de Graaf ter hoogte van de Wervenkampweg en de Zeemansweg. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de aanleg van een extra weg vanuit Bleskensgraaf West richting de Geerweg. Die weg zou ook gebruikt kunnen worden voor bouwverkeer dat aan de slag gaat voor de woningbouw in Bleskensgraaf west.

De gemeente Molenlanden wil een plan voor de bereikbaarheid van Bleskensgraaf West gereed hebben voordat de woningbouwplannen aldaar definitief zijn. De gemeente verwacht dat een woningbouwplan op die locatie geen kans van slagen heeft als er geen goed verkeersplan is.

De gemeente denkt dat het onderzoek naar de ideale verkeersontsluiting voor Bleskensgraaf in april 2024 gereed kan zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app