Afbeelding
Foto: Kaartje2go

Inwoners Kinderdijk ontvangen bijna meeste kerstkaarten van Nederland

Nieuws 954 keer gelezen

KINDERDIJK • Inwoners van het Zuid-Hollandse dorp Kinderdijk ontvangen gemiddeld gezien bijna de meeste kerstkaarten van Nederland. Alleen in het Brabantse Langenboom krijgen inwoners meer kerstkaarten per inwoner. Dit komt naar voren uit onderzoek van kaartenwebshop Kaartje2go.

Inwoners van de Zuid-Hollandse dorpen Kinderdijk, Zuid-Beijerland en Bleskensgraaf ontvangen de meeste kerstkaarten van heel Zuid-Holland. De meest fanatieke stuurders van kerstkaarten wonen in Kinderdijk, Aarlanderveen en Vlist.

Van alle provincies ontvangen inwoners van Flevoland net als vorig jaar gemiddeld de meeste kerstkaarten. Dit blijkt uit interne data van Kaartje2go. Waar de brievenbus het minst vaak kleppert in de kerstperiode? Dat is in Zuid-Holland. Inwoners van deze provincie krijgen gemiddeld de minste kerstkaarten op de mat. Als het gaat om het versturen van kaartjes is men in Friesland het meest fanatiek. Zeeland volgt op de tweede plek.

Kerstgevoel 
Kaartje2go deed daarnaast onderzoek naar het kerstgevoel van Nederlanders. Hiervoor werden ruim 1.000 Nederlanders ondervraagd. Wat blijkt: 53% van de respondenten vindt het niet erg om de kerst aan zich voorbij te laten gaan. Er is ook nog 25% die het hele jaar uitkijkt naar kerst en noemt ruim 16% zichzelf een echte kerstfan.

De meeste Nederlanders geven aan kerstkriebels te krijgen van de lange, koude en donkere dagen. Vooral vanwege de gezelligheid die dat met zich meebrengt. Een op de drie Nederlanders komt juist in kerstsferen door het hard meezingen van de leukste kerstliedjes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• Burgemeester Segers, Joop den Besten en zijn echtgenote.
Joop den Besten krijgt onderscheiding Hart voor Molenlanden uit handen van burgemeester Theo Segers Nieuws 20 feb, 12:49
Afbeelding
Voordelen en succesfactoren van een virtueel kantoor ingezonden mededeling 20 feb, 10:18
• Een deel van de poster van de jaarmarkt.
Doorstart voor jaarmarkt Giessenburg: Gondelmarkt staat laatste zaterdag van juni weer op de agenda Nieuws 20 feb, 09:36