Afbeelding
Foto: Bert Bons

Crisisnoodopvang Bleskensgraaf blijft langer open

Nieuws 1.106 keer gelezen

BLESKENSGRAAF • Het plan om de tijdelijke crisisnoodopvang voor vluchtelingen in de Polderoffice aan de Melkweg in Bleskensgraaf langer open te houden, is definitief. Het gemeentebestuur heeft dat afgelopen dinsdag 13 juni besloten.

Eerder had de gemeente laten weten dat de opvang van de 50 vluchtelingen uiterlijk 1 juli 2023 zou eindigen. Er zijn echter na 1 juli onvoldoende plekken om de vluchtelingen uit Bleskensgraaf ergens anders in de regio of daarbuiten op te vangen. De crisisnoodopvang zoals die nu in Bleskensgraaf is, blijft daarom nog steeds nodig. “Wij willen voorkomen dat situaties zoals afgelopen zomer in Ter Apel zich weer voordoen”, aldus de gemeente Molenlanden. De gemeente Molenlanden wil daarom meewerken aan een verlenging van de opvang tot en met maart 2024. Ook gemeenten om ons heen houden waar mogelijk de opvang langer open.

In de tussentijd werkt de gemeente aan het realiseren van opvangplekken voor vluchtelingen voor langere tijd. Dit vanwege de te verwachten taakstelling vanuit het Rijk. De gemeente Molenlanden moet daarom in de toekomst voor, zoals het nu lijkt, 191 reguliere plekken zorgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie