Afbeelding

Wethouder Van Leeuwen geeft startsein Alleszelf Giessenlanden

Algemeen 637 keer gelezen

GIESSENLANDEN • Wethouder Elisabeth van Leeuwen-Klink gaf maandag het officiële startsein voor de site www.Alleszelf.nl/Giessenlanden. De website biedt een overzicht van diensten voor mensen tot op hoge leeftijd.

Het doel van de site is hen te helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. "Geweldig dat dit initiatief tot stand is gekomen voor en door ouderen van Giessenlanden", aldus de wethouder.

De vrijwilligers van ouderenbond PCOB Giessenlanden verzamelden zelf de informatie voor een overzicht van diensten voor ouderen in Giessenlanden. In totaal gaat het om diensten in tien verschillende categorieën, van administratie tot huishoudelijke hulp en van klussendienst tot thuiszorg.

Op de pagina van Giessenlanden is er ook een speciale categorie 'dementie', één van de manieren waarmee de gemeente zich inzet voor een dementievriendelijke gemeente.

Steeds meer ouderen wonen langer zelfstandig tot op hoge leeftijd. Er zijn veel voorzieningen om daarbij te helpen: van telefooncirkels tot bezoekdiensten, van klusjesmannen en thuiszorg tot hulp bij de computer. 'Helaas blijkt dit aanbod vaak niet of slecht te vinden, waardoor ouderen er geen gebruik kunnen maken', stelt de gemeente in een persbericht.

Om de diensten voor ouderen in heel Nederland in kaart te brengen, heeft Alleszelf.nl een 'Vul-Alleszelf-Actie' ontwikkeld. Zo'n actie bestaat uit een dagdeel in één gemeente of wijk, in dit geval de gemeente Giesenlanden. Tijdens de actie verzamelen vijf tot tien digitaal vaardige ouderen onder begeleiding van Alleszelf.nl de basisgegevens van dienstverleners.

'Zo is snel en goed duidelijk welke aanbieders ouderen willen laten tonen. Na de Actie levert Alleszelf.nl een lokale site op en benaderen zij aanbieders om hun vermelding compleet te maken. De 'Vul-Alleszelf-Actie' is een uniek voorbeeld van eigen kracht van ouderen.'

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden