• De bouwlocatie aan de Peursumseweg 93a.
• De bouwlocatie aan de Peursumseweg 93a. Foto: Geurt Mouthaan

Gemeente in hoger beroep over schrappen vergunning Peursumseweg 93a

Algemeen 1.787 keer gelezen

GIESSENBURG • Het Molenlandse gemeentebestuur gaat in hoger beroep om het schrappen van de vergunning voor een bedrijfsverzamelgebouw aan de Peursumseweg 93a in Giessenburg aan te vechten.

Eerder zette de rechtbank van Rotterdam een streep door de bouwplannen van 22 bedrijfsunits op deze locatie. In de zaak die omwonenden hadden aangespannen tegen de gemeente Molenlanden, die toestemming gaf voor het plan, oordeelde de rechter dat het bestemmingsplan toestemming geeft aan één bedrijf om zich daar te vestigen. “22 bedrijven zijn dus niet toegestaan”, oordeelde de rechter. 

De gemeente gaat hier niet mee akkoord, zo liet wethouder Arco Bikker dinsdag tijdens de raadsvergadering weten. “Wij hebben besloten om hoger beroep aan te tekenen”, stelde hij. “Het belangrijkste punt is dat de rechter in de vergunning één leest, terwijl er wat ons betreft een staat: zonder een bepaald aantal aan te duiden.”

Het eerdere besluit heeft volgens de wethouder gevolgen die verder reiken dan alleen de Peursumseweg 93a. “Er zijn namelijk in Molenlanden nog 107 bedrijfslocaties met dezelfde situatie.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie