• Recente foto van Kees Mourik bij de entree van het bedrijf.
• Recente foto van Kees Mourik bij de entree van het bedrijf. Foto: Mourik

Kees Mourik van bouwbedrijf Mourik uit Groot-Ammers overleden: ‘Laat gezond bedrijf achter’

Algemeen 4.242 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Kees Mourik, die het fundament legde voor de enorme groei van bouwbedrijf Mourik uit Groot-Ammers, is zondagochtend 22 januari 2023 na een kort ziekbed op 85-jarige leeftijd overleden.

Dat meldt het bedrijf in een bericht op haar website. “De meesten van ons kennen hem als een hardwerkende ondernemer die de fundamenten heeft gelegd onder het bedrijf dat Mourik vandaag de dag is”, aldus de Raad van Bestuur van Joh. Mourik & Co. Holding B.V.

“Kees daagde altijd uit, hield ons scherp en zorgde ervoor dat we altijd onze grenzen opzochten om van Mourik een toekomstbestendig en financieel gezond bedrijf te maken.”

Het bedrijf kijkt met grote waardering terug op de periode dat hij als algemeen directeur het bedrijf leidde en op de periode waarin hij, na zijn pensionering in 2013, op afstand Kees Jan en Marianne adviseerde.

Mourik behoort bij de grotere zelfstandige familiebedrijven van Nederland en is een B2B-dienstverlener op het gebied van infrastructuur, industriële diensten, utiliteitsbouw en catalyst handling.

Mourik een bedrijf met een omzet van 470 miljoen euro, vestigingen verspreid over de gehele wereld en met wereldwijd ruim 2000 medewerkers. Innovatie, emissieloos werken en digitalisering zijn belangrijke speerpunten van het bouwbedrijf

Op de website van Mourik staat een link naar een online condoleance register waar mensen hun medeleven kunnen betuigen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie