Afbeelding
Foto: Aangeleverd
met videobeelden

Nieuwe gemeenteraad Molenlanden geïnstalleerd: ‘Wees zuinig op de goede sfeer’

Algemeen 1.101 keer gelezen

MOLENLANDEN • De nieuwe gemeenteraad van Molenlanden, waarvan voor het eerst acht vrouwen deel uitmaken, is woensdagavond geïnstalleerd door burgemeester Theo Segers.

De avond ervoor vertrok 172 jaar ervaring uit de gemeenteraad. 'Behoud de goede sfeer, wees daar zuinig op', werd als afscheidsboodschap meegegeven.

Uit onderzoek blijkt dat het raadswerk gemiddeld 15,9 uur per week van een raadslid vergt. "U gaat er veel tijd en energie in stoppen, er wordt veel van u gevraagd", stelde Segers in zijn toespraak dan ook vast. Om er aan toe te voegen: "De kiezers hebben gesproken en zij hebben altijd gelijk."

Komende zaterdag gaan collegebesprekingen verder
Na de installatie van de raadsleden werd de aanstelling van drs. Willem Gradisen tot informateur nog formeel bekrachtigd. Vragen over het formatieproces aan het adres van DoeMee! -die als grootste partij het initiatief heeft genomen- waren er niet; afgelopen zaterdag waren alle partijen er reeds mee akkoord gegaan.

Komende zaterdag worden de gesprekken voortgezet, op dit moment nog met alle partijen. Doel is een 'solide meerderheidscoalitie' te vormen. Met als hamvraag: kunnen de winnaars DoeMee! en SGP, de twee 'uitersten' in de gemeenteraad, elkaar vinden?

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie