Afbeelding
Foto: Stockfoto

CU wil onderzoek naar woningbouw aan Van Brederodestraat in Giessenburg

Algemeen 1.417 keer gelezen

GIESSENBURG • De ChristenUnie (CU) in Molenlanden wil onderzoek naar de mogelijkheden voor woningbouw op de locatie waar vroeger de bibliotheek en het onderkomen van Da Capo waren aan de Van Brederodestraat in Giessenburg.

Er waren twee jaar geleden plannen voor een particulier zorginitiatief, maar dat is afgeblazen. De ChristenUnie is benieuwd naar de stand van zaken en zou graag de optie van woningbouw onderzocht willen zien.

De CU weet dat er grote woningbehoefte is onder eenpersoons en kleine huishoudens. Met name voor starters, alleenstaande en senioren. Ook de woonvorm in zogenaamde. ‘hofjes’ voor het toenemend aantal alleenstaanden wordt volgens de CU regelmatig genoemd in de samenleving.

De locatie grenst aan een woningblok voor acht starters/jongeren en twee eengezinswoningen en een aangepaste woning. Daarnaast zijn er koppelkansen om gebruik te maken van de faciliteiten van Brederode’s Hof en is de locatie nabij de dorpskern gelegen. Ook is de locatie wellicht gemakkelijk en snel te ontwikkelen; straten, nutsvoorzieningen, infra, enzovoorts, zijn immers al aanwezig.

De CU vraagt het college of er op deze locatie kansen zijn voor woningen voor alleenstaanden en hoe het college aankijkt tegen het idee om op deze locatie een kleinschalige zogenaamde Hofjes-woonvorm voor alleenstaanden (voor zowel ouderen als jongeren) te (laten) ontwikkelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Agrarische werkgroep VHL maakt positieve vorderingen in stikstofdossier; nog altijd behoefte aan duidelijkheid vanuit Rijk Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Volleybalverengingen Meerkerk, Vianen en Asperen gaan samenwerking aan met Superclub Volley Vijfheerenlanden Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Winnende landschapsfoto's Denkend aan Holland in De Koperen Knop Algemeen 4 uur geleden