Afbeelding
Foto: ingimage

Studieavonden van Bedrijfsvoorlichting Vijfheerenlanden

Algemeen 236 keer gelezen

MEERKERK • De Vereniging voor Bedrijfsvoorlichting Vijfheerenlanden organiseert in oktober en november drie studieavonden.

Deze worden gehouden in de Lindezaal van dorpshuis de Linde aan de Lindenstraat 1 in Meerkerk. Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar en de aanvang is om 20.00 uur.

De eerste avond is op donderdag 28 oktober en wordt verzorgd door Alfa Accountants en Adviseurs. Vanuit Alfa zullen spreken Mark van der Put, fiscalist, Ariean Westeneng, bedrijfskundige en Nils Huisinga, ook bedrijfskundige. Er wordt deze avond stilgestaan bij alle fiscale en bedrijfskundige thema’s over voorzetting, overdracht en staking van het bedrijf.

Op donderdag 11 november komt Johan Grolleman, onafhankelijk melkwinningsadviseur. Melken is voor een boer een dagelijks gebeuren of het nu in de melkstal of met een melkrobot gebeurt. Maar wat vertelt de koe je over de werking van de melkinstallatie (melkstal en melkrobot)? En andere praktische vragen rondom het melken.

Op donderdag 18 november is dierenarts Erwin de Heer uit Harmelen te gast. Hij is ook consultant van Heerenlanden Cowsultancy. Stikstof is een veelbesproken onderwerp in relatie tot milieu. Maar bovenal een noodzakelijke bouwsteen van het leven. Hij gaat het hebben over vragen als: Is minder stikstof, altijd beter? En: Merk je het effect alleen in de melkproductie? Erwin gaat ook in op de relatie eiwitniveau in rantsoen en epigenetica.

Tijdens deze avonden is het verplicht om uw QR-code via de corona check app te tonen bij de ingang Lindezaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie