Afbeelding
Foto: Alberto Masnovo

Stichting Verantwoord Varen Alblas brengt hardvaarders in beeld

Algemeen 788 keer gelezen

MOLENLANDEN • Bij Stichting Verantwoord Varen Alblas (SVVBA) zijn in het afgelopen seizoen 434 meldingen binnengekomen van vaartuigen die te hard over de Alblas voeren.

De SVVBA heeft hierover begin oktober overleg gehad met een aantal overheidsinstanties waarbij Waterschap Rivierenland, de gemeenten Molenlanden en Alblasserdam en de waterpolitie waren uitgenodigd.

De SVVBA heeft een meldsysteem voor onverantwoord varen op de Graafstroom, De Alblas en het Nieuwe Waterschap in het leven geroepen. In het afgelopen seizoen zijn er dus 434 meldingen binnengekomen die verder zijn geanalyseerd en daaruit is een ‘Rapport onverantwoord varen’ tot stand gekomen.

Tevens werden door de melders via een aantal filmpjes en foto’s onverantwoord varen vastgelegd en werden er tijdens het overleg een twintigtal vertoond. Een groot aantal hiervan was door de melders ook doorgezet naar wijkagenten en de meldkamer van Waterschap Rivierenland.

Dit rapport is aan de overheidsinstanties overhandigd en de samenvatting werd in de vorm van een PowerPoint weergegeven. Als resultaat erkenden de aanwezige instanties de ernst van de problematiek en een aantal mogelijkheden tot vermindering van de overlast zijn besproken. Deze zullen een vervolg krijgen in het vaarseizoen van 2022.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie