Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Presentatie in Nieuw-Lekkerland over veilig bankieren

Algemeen 165 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De L. & N. Smit’s Stichting gaat op maandag 8 november in samenwerking met de Rabobank en de vrijwilligers van SeniorWeb een presentatie verzorgen over onder andere veilig bankieren.

Aan de orde komen onder meer valse sms’jes op je telefoon, phishing mails of WhatsApp berichten, betaalverzoeken of een Tikkie die je hebt ontvangen. Deze informatie is voor iedereen van belang, ongeacht waar men bankiert.

Wie op zo’n linkje klikt, kan de gelegenheid bieden aan criminelen om in te breken op je computer of telefoon om persoonlijke gegevens te verzamelen of je adresboek gebruiken om ook bekenden een link te sturen.

“We zullen proberen zoveel mogelijk informatie te verstrekken wat te doen als u dit toch ongewild overkomt”, aldus de L. & N. Smit’s Stichting.

Ook zijn er oplichters actief die zich uitgeven voor een medewerker van de bank. Dit heet spoofing. Ook hier wordt aandacht aan besteed.

De bijeenkomst wordt gehouden in ’t Waellant aan de Ooievaar 10 te Nieuw-Lekkerland. De inloop is om 14.00 uur. De presentatie begint om 14.30 uur. Voor meer informatie, aanmelding en eventueel vervoer kan gebeld worden met de L.& N. Smit’s stichting via 0184-689360 (op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie